Mama prijavila tetu iz vrtića, dočekale ju osude: ‘Ovi sigurno nisu kršćani’

Još jedan slučaj ponašanja odgojiteljice u vrtiću završio je u medijima. Majka petogodišnjeg dječaka koji pohađa vrtić u Zaprešiću ispričala je za RTL Danas kako njezin sin nije htio jesti na silu, zbog čega je kruh koji je dobio za ručak prvo sakrio, a zatim bacio u WC školjku.

Kada je teta u vrtiću saznala što je dječak učinio, natjerala ga je da rukama iz školjke izvadi kruh koji je bacio. Iz vrtića su izrazili žaljenje zbog situacije.

Mama prijavila tetu iz vrtića u Zaprešiću: Natjerala dječaka da rukama izvadi kruh iz školjke

Brojne reakcije

Slučaj je izazvao lavinu reakcija i burnu raspravu između onih koji podržavaju majku i onih koji su na strani odgojiteljice iz vrtića.

“Derište s pet godina već jako dobro zna što radi. Kad je znao baciti u školjku nešto što unutra ne ide, mora znati to i izvaditi a k tome se može i naučiti očistiti istu tu školjku, neće mu kruna pasti a glave”,

“Da je to napravilo dijete od 2 ili 3 godine, ajde još je malo i ne razumije, ali sa 5 itekako zna što je napravilo”, “Majka bi trebala naučiti dijete da se takve stvari ne rade, odgoj dolazi od kuće”, “Trebala je mama doci i počistiti”, “Neke stvari dolaze od kuće. Nadam se da proradi majčinski instinkt i za gladnom djecom”,

“Podrška teti ako ga je bacio u školjku neka ga i vadi”, “Pa kakav je to kućni odgoj? Tko je tog dječaka naučio da se kruh baca u zahod? Ovi sigurno nisu kršćani i ne znaju vrijednost kruha pa onda ni svoje dijete nisu naučili da vrednuje kruh”, nizali su se komentari.

Igra u vrtiću, ilustracija (Foto: Pixabay)

‘Koliko ste neki tu užasni’

S druge strane gotovo jednako su bili brojni komentari onih koje su zgrozili komentari gornje skupine građana i koji podržavaju majku i osuđuju postupak odgojiteljice.

“Klasični komentari, podrška odgajateljici, loš odgoj. Joj da mi je vidjet vas u njegovoj situaciji kad vas netko tjera da pojedete obrok do kraja, a vi ne možete. Otkaz odgajateljici pod hitno”,

“Koliko ste neki tu užasni! To je dijete od 5 godina, ne 15! Sram vas može bit! Teta je trebala reagirati i opomenuti dijete ali ne na takav način. Odrasle žene bacaju uloške u školjku, muški pišaju posvud, bacaju smeće…a vi bi svi tukli malo dijete! Prvo sebe pogledajte”,

“Razmažen ili ne, ovakav ili onakav to je užasno i nedopustivo. Svi vi moralisti sigurno bi svoje dijete natjerali do a da bilo što izvadi iz školjke. Da je to vaše dijete u pitanju bi vi figu navijali za tetu. Teta treba dobiti otkaz i zabranu rada sa djecom, ja bi ju gonila do sudnjeg dana”,

“Samo ću napisati jednom u životu bi moje dijete netko natjerao da kopa po WC školjki. Taj puta i nikada više. Ta osoba ne bi radila više”, “Nije ga trebala tjerati da jede. Sve drugo je suvišno”, bila su razmišljanja građana koji osuđuju postupak odgojiteljice.

Rijetki su pak bili komentari koji su u obzir uzeli više faktora.

“Majka bi trebala naučiti svoje dijete da se kruh i hrana ne smiju bacati u WC školjku, a teta u vrtiću je trebala djetetu na lijep način objasniti da to nije lijepo raditi. Mi odrasli smo krivi, a ne djeca.”

 

Objava Mama prijavila tetu iz vrtića, dočekale ju osude: ‘Ovi sigurno nisu kršćani’ pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version