KULTNI ZAGREBAČKI RESTORAN NA FOOLING AROUNDU! Na terasi Esplanade pripremaju svoj slavni bečki odrezak ali i ljuto adventsko iznenađenje

Kultni zagrebački restoran Balon određuje i doprinosi standardu kulture stola već desetljećima, a ove godine su prvi puta i na Adventu u sklopu Fuliranja, odnosno na događaju Fooling Around by Fuliranje.

Foto: Zagreb.info

Šef kuhinje Balona, Stipan Iličić, naveo je za Zagreb.info kako im je izrazita čast biti među selektiranom ekipom na terasi Oleander.

“Uhodavamo se, radimo i učimo iz dana i dan te radimo. Složili smo ponudu koja je približna onome što radimo u našem restoranu ali na način predviđen ovom tipu druženja”, komentirao je Iličić usred radne atmosfere na kućici Balona.

Foto: Zagreb.info

Nešto poznato, nešto novo

Među adventskom ponudom se nalazi i bečki odrezak, a Balonova verzija tog slasnog jela već je otprije poznata kao jedna od najboljih u gradu.

“Radimo ga u obliku sendviča, pripremamo u pročišćenom maslacu, gelom od brusnica i s limunom. Tu je i gulaš od hobotnice na mediteranski način”, otkrio je Iličić.

Bečki odrezak, foto: Zagreb.info

No, dio ponude je napravljen posebno za Fooling Around.

“Imamo Pork belly sandwich s punoazijskih začina, koji ne radimo u restoranu već posebno za ovaj događaj, kao i rolice s patkom koji je naš autorski recept”, nabrojao je Iličić.

Pork Belly sandwich Foto: Zagreb.info

Imali smo prilike probati upravo rolice s patkom, napravljena u sous vide tehnici (dugotrajno kuhanje na niskoj temperaturi). Meso se pri kuhanju trga, a za bombastični okus se dodaje i vanilija te papričice.

Patka, foto: Zagreb.info

Kombinacija pačetine i vanilije leži sjajno, a ugodno ali papreno iznenađenje krije se u ljutini kojoj treba malo vremena da se aktivira, ali kad se aktivira, oduševit će svakog ljubitelja vatrenije hrane.

Hrana i vino

Upitani hoće li ova adventska jela osim na Fooling Around, biti i u njihovu restoranu na Prisavlju, Iličić nam je objasnio kako restoran u svojim dnevnim ponudama eksperimentira s raznim kombinacijama pa će se tako i ova jela naći u dnevnoj ponudi.

Na kućici Balona je i voditelj Kruno koji je zadužen za pića.

“Za advent smo gostima odlučili ponuditi svih pet pjenušaca našeg dragog suradnika i gosta, Tihomira Kote. našim dragim suradnikom i  gostom Tihomirom Kotom, odlučili staviti svih njegovih pet pjenušaca. Imamo i lijepo zimsko vino, Chardonnay  s Plešivice, od Krešimira Ivančića, a pripremili smo i tople čokolade s raznoraznim likerima kao što su amaretto ili liker od višnje”, nabrojao nam je Kruno, a Balon uz svako jelo može preporučiti gostima i piće koje će najbolje odgovarati.

Advent je tek počeo ovog tjedna, a dok nam iz Balona ističu kako ne znaju što očekivati jer su prvi puta na Adventu, trenutno su zadovoljni u svim segmentima.

“Najsretniji smo kad gosti odu od naše kućice sa smiješkom pa se što prije vrate”, zaključio je Iličić.

The post KULTNI ZAGREBAČKI RESTORAN NA FOOLING AROUNDU! Na terasi Esplanade pripremaju svoj slavni bečki odrezak ali i ljuto adventsko iznenađenje appeared first on Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version