KLM, nizozemski zračni prijevoznik, obilježio je desetu obljetnicu od uspostave linije Zagreb





U Zračnoj luci Franjo Tuđman nizozemski zračni prijevoznik KLM je obilježio desetu obljetnicu od uspostave leta koji povezuje Zagreb i Amsterdam, jedno od najvažnijih europskih zračnih čvorišta, ali i jednu od najprometnijih zračnih luka u Europi! Podsjetimo, prvi let obavljen je danas davnog 26. travnja 2014. godine i to zrakoplovom Embraer 190 sa 100 sjedala. Dodajmo i da je zrakoplovna linija Zagreb – Amsterdam vrlo značajna u prometnom smislu. Naime, ona je omogućila odličnu povezanost Hrvatske i Nizozemske te juga i sjevera Europe. Ukratko, poprilično je olakšala putovanje poslovnim ljudima, turistima i putničkim entuzijastima.

KLM danas između Zagreb i Amsterdam povezuje s Embraerom 195-E2, jednim od najmodernijih zrakoplova današnjice. A on ima kapacitet od 132 sjedala i troši 9 posto manje goriva. Dodajmo i da on emitira čak 31 posto manje ugljičnog dioksida u odnosu na klasične zrakpolove starije generacije. Također, zrakoplov Embraer 195-E2 je i 48 posto tiši u odnosu na klasični model 190. A od uspostave leta prema Amsterdamu prije 10 godina, KLM je sustavno razvijao liniju Zagreb-Amsterdam te danas leti dva puta dnevno između ta dva grada, svih 365 dana u godini.

“S veseljem i ponosom obilježavamo desetu obljetnicu prvog leta Zagreb-Amsterdam. Unatoč svim izazovima koji su zadeseli zrakoplovni sektor tijekom proteklih godina, uključujući izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom, KLM nikada nije prekinuo letove prema europskim odredištima, uključujući Amsterdam, omogućivši bolju povezanost Hrvatske i regije s Nizozemskom i ostatkom svijeta”, rekao je Gojko Mavrinac, station manager KLM-a za Hrvatsku. Više o ovom zrakoplovnoj tvrtci doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Travel Well | KLM Royal Dutch Airlines



Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version