Kazna za nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje u Hrvatskoj iznosi 130 eura





Korištenje mobitela tijekom vožnje automobilom je postala vrlo raširena pojava posljednjih godina, no, niti kazna za taj prekršaj nije mala. Naime, ako vas policija uhvati da tijekom vožnje telefonirate, pišete poruke, fotografirate ili ga samo držite u rukama, bit će vam ispisana kazna u iznosu od 130 eura. Ukratko, Zakon o sigurnosti prometa na cestama kaže da vozač ne smije upotrebljavati mobitel ili druge uređaje na način koji bi umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom. No, mobitel se može upotrebljavati samo ako se upotrebljava naprava kojom je omogućeno njegovo korištenje bez upotrebe ruku.

Kako bi izbjegli ove probleme, hrvatska tehnološka tvrtka MeanIT ima idealno rješenje za vas. A to je držač za pametni telefon naziva AUTO COMBO NOSAČ. I dodajmo, on je iznimno koristan i vrlo prilagodljiv stalak kojeg zbog svojih dodataka možete postaviti zaista bilo gdje. Možete ga postaviti na armaturu ili prednje staklo vozila uz pomoć samoljepljivog nosača s teleskopskom rukom. A možete ga postaviti i na ventilacijski otvor pomoću prilagođenog držača.

Ovaj nosač omogućuje i vrlo jednostavno i brzo, točnije trenutno vađenje telefona iz njega. Dovoljno je prstima jedne ruke obuhvatiti mobitel i dva krilca koja se nalaze s stražnje lijeve i desne strane nosača. I ne brinite, pametni telefon neće ispasti iz ruke jer savršeno sjeda u dlan. A na isti se način i vraća natrag u nosač gdje spomenuta bočna krilca automatski hvataju telefon i drže ga vrlo čvrsto. Što još reći nego da je MeanIT AUTO COMBO NOSAČ iznimno praktičan dodatak svakom automobilu. Ali i garancija da će vas kazna za kršenje prometnih pravila zaobići. A ovaj praktični auto nosač ili stalak za mobitel možete kupiti putem MeanIT-ovog web shopa po cijeni od 14,99 eura.



Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version