Kaufland podržava lokalno – čak 65% voća i povrća je iz domaće proizvodnje

Trgovački lanac Kaufland već godinama surađuje s lokalnim proizvođačima kroz brend “Naše mi najbolje paše”. A sada, u sklopu tog programa, dodatno proširuje paletu domaćih proizvoda! Naime, podrška domaćim proizvođačima od samih početaka poslovanja Kauflanda u Hrvatskoj jedan je od prioriteta ovog trgovačkog lanca. Stoga tvrtka zadnjih 20-ak godina ulaže znatne napore kako bi na svoje police uvrstili što više domaćih proizvoda.

Kroz već poznati projekt Naše mi najbolje paše tvrtka tako surađuje s više od 60 domaćih proizvođača. A od prošle, 2022. godine, Kaufland je uveo i Model ugovorene proizvodnje voća i povrća. Tako s pomno odabranim lokalnim proizvođačima tvrtka sudjeluje u uzgoju određene sorte i to od biranja sjemena, nadgledanja razvoja te konačno do plasiranja u trgovine.

Tijekom tekuće 2023. godine ovaj projekt će se dodatno proširiti te tako Kaufland planira otkupiti više od 10.000 tona voća i povrća domaćih proizvođača, a sve kako bi svojim kupcima omogućili dovoljne količine lokalno uzgojenih jagoda, bresaka, začinskog bilja, kupusa, luka, rajčica i raznih drugih plodova zemlje.

Kaufland sudjeluje i u kampanji “Zelena medalja”

Kaufland također u sljedećim tjednim organizira Naše mi najbolje paše promocije u svojim trgovinama diljem Hrvatske uz edukacije o hrvatskim proizvodima, povoljniju kupnju uz Kaufland Card te prigodan dar. A točan raspored promocija možete pronaći na mrežnim stranicama Naše mi najbolje paše.

“Veliku pažnju posvećujemo suradnji s domaćim poljoprivrednicima. Osim vlastitih brendova i projekata, već drugu godinu zaredom sudjelujemo i u platformi Zelena medalja gdje tražimo najboljeg eko-proizvođača čije ćemo proizvode također plasirati u naše trgovine. Ovim programom potičemo proizvodnju u Hrvatskoj, razvijamo gospodarstvo te kupcima nudimo točno ono što žele. A to su proizvodi domaće, provjerene i vrhunske kvalitete”, rekao je Daniel Šturm, član Uprave Kauflanda.

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version