Katar 2022: Hrvatska i Kanada igraju 2. kolo skupine F u nedjelju, 27. studenog

Hrvatska i Kanada igraju 2. kolo skupine F na Svjetskom nogometnom prvenstvu koje se igra u Kataru. Utakmica se igra u nedjelju, 27. studenog 2022. godine u 17 sati na stadionu Khalifa International u Dohi, a sudi ju Andres Matonte. Nakon odigrane neriješene utakmice prvog kola s Marokom (0:0), Vatreni protiv Kanade traže prvu pobjedu. Također, isti dan, ali u 14 sati, igra se i susret Belgije i Maroka. Trenutno je na tablici prva Belgija s tri boda. Hrvatska i Maroko imaju po jedan, a zadnja je Kanada bez bodova.

“Pripremamo se za jako važnu i tešku utakmicu. Bitan je bio oporavak igrača jer nam je onaj termin rani termin utakmice sa Marokom poremetio cijeli bioritam. No, sada je bolje i prebacili smo se na noćni termin. Očekujem tešku utakmicu i s više energije nego što smo pokazali protiv Maroka. Kanađani su puni samopouzdanja, a mi moramo jednako odgovoriti”, rekao je Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske.

Što izbornik Dalić misli o reprezentaciji Kanade?

“Ako budeš u grupi ispred Amerike i Meksika, znači da imaš dobru i kvalitetnu reprezentaciju. Oni su to i pokazali protiv Belgije koja im je teško parirala. Puno su trčali, uložili puno energije i truda. Po svemu su zaslužili više od poraza. Puno malih reprezentacija radi iznenađenja. Što se tiče nas, nema življenja na staroj slavi i vraćanja u prošlost. Ovo je sadašnjost i tu moraš odgovoriti na pravi način. Možda je dobra priča da je Svjetsko nogometno prvenstvo u tijeku sezone. Igrači su došli u pravoj formi tako da će Hrvatska – Kadana biti trkački i igrački dobra utakmica”, dodao je Dalić.

“No, moram reći da Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje svakoga jer je to pokazala otkad postoji. Osvojili smo dvije medalje u 20 godina, što je malo tko napravio. Kako mi pokazujemo respekt prema drugima, tako ga i zaslužujemo. Također, nisam to htio komentirati, ali nije respekt da igramo u 13 sati. Hrvatska je druga na svijetu. Ne igra ni Engleska, ni Španjolska ni Francuska u 13 sati. Ali neću se obazirati na bilo kakve komentare. Mi ćemo se pripremiti i biti dostojanstveni i prema Kanadi. I očekujemo respekt”, rekao je Zlatko Dalić.

Kako igrači gledaju na drugi susret prvenstva Hrvatska – Kanada?

“U drugoj i trećoj utakmici moramo pokazati puno više. Defenzivno je bilo jako dobro, ali ofenzivno nije kako mi znamo. Imamo još jedan trening, mislim da ćete gledati novu, pravu Hrvatsku. Svaki igrač mora dati više, pogotovo ofenzivno. Ne smijemo nešto izmišljati, to je naš nogomet. Čim izmišljamo nešto drugo, to nismo mi. Idemo probati odigrati kao u Ligi nacija i na zadnjih par prvenstava i onda nema straha”, rekao je Ivan Perišić.

“Spreman sam, osjećam se fenomenalno. Susret s kritikama? Nitko od nas ne voli čuti kritiku, ali u nogometu smo godinama i morali smo naučiti izvući iz kritike nešto bolje, naučiti što smo trebali napraviti bolje. Sigurno nitko nije bio zadovoljan, ali nema razloga za previše brige. Znamo koliko smo kvalitetni i dalje smo u dosta dobroj situaciji. Maroko se dobro branio, ali premalo nas je bilo prema gore. Trebali smo uzeti malo više rizika boljim otvaranjem, boljim dodavanjem. Cijela momčad trebala je bolje odraditi i to je to”, rekao je Lovro Majer.

“Sigurno je lakše kad se prespava dan, dva. Ovo je veliko natjecanje, ovo je Svjetsko nogometno prvenstvo, a bila je i prva utakmica u skupini i sigurno je bio prisutan grč. Trebali smo preuzeti više odgovornosti mi iz zadnje linije. No, siguran sam da će biti bolje u idućim utakmicama. Protok lopte u zadnjoj liniji bio je dosta spor, mora i treba to biti puno brže. Odgovornost u zadnjoj liniji i ulazak u igru je ono što moderni stoperi rade”, dodao je Joško Gvardiol.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Hrvatska – Kanada?

Drugu utakmicu skupine F na Svjetskom nogometnom prvenstvuFIFA World Cup Qatar 2022 igraju Hrvatska i Kanada u nedjelju, 27. studenog 2022. godine u 17 sati. Prijenos nogometne utakmice bit će osiguran na TV kanalu HTV2 (Hrvatska televizija – drugi program). Ukoliko utakmicu nećete moći gledati, utakmicu možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija.

Na Drugom programu HTV-a kreće i prigodna nogometna emisija Qatara koja će vas svaki dan sve do završetka prvenstva, u nedjelju, 18. prosinca, voditi kroz nogometne teme turnira. U studiju HTV-a bit će analitičari i komentatori Anton Samovojska, Tomislav Ivković, Mario Carević, Zoran Zekić, Marijo Strahonja, Nenad Bjelica, Joško Jeličić i Tomislav Stipić, uz voditeljski dvojac Ivana Doriana Molnara i Roberta Ferlina.

Više o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji doznajte na mrežnim stranicama Saveza na adresi hns-cff.hr. O reprezentaciji Kanade više doznajte na Wikipediji. Više informacija o samom nogometnom prvenstvu Qatar 2022 doznajte na mrežnim stranicama FIFA-e. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO: Konferencija za medije Zlatka Dalića uoči utakmice protiv Kanade

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version