Kakvo je stanje u zgradama diljem Hrvatske? Ispunite anketu

Drago Galić – Zgrada Kemikalije Export-Import – Svačićev trg 6 – 1953-55

Kao informativno-savjetodavno-edukativni servis, ZGRADOnačelnik.hr želi čuti mišljenja svih onih koji žive u višestambenoj zgradi. Naime, nekretnine su Hrvatima iznimno važne. Više od 85 posto svih nekretnina u vlasništvu je građana, zbog čega smo u samom vrhu Europe.

Nadalje, posljednji podaci i analize za 2022. godinu pokazuju da je promet nekretninama iznosio  8,5 milijardi eura, što je nevjerojatnih 13 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP-a) te godine.

Međutim, nekretnine u Hrvatskoj ne održavaju se na adekvatan način. Zato je ZGRADOnačelnik.hr pokrenuo online anketu kojom želi osjetiti puls stanara u Hrvatskoj, čuti koliko su (ne)zadovoljni životom u zgradi. I saznati koji su gorući problemi u zgradama.

 

Jesu li suvlasnici (vlasnik = vlasnik stana,  suvlasnik = vlasnik stana i suvlasnik u zgradi) inertni i nezainteresirani, predstavnici suvlasnika siledžije, upravitelji kradljivci, zaštićeni najmoprimci samo oni koji žive na teret građana, a podstanari oni koji si ni ne mogu priuštiti stan pa zašto da ih se uopće išta pita, pokušat će se saznati iz ove ankete.

Suvlasnike diljem Hrvatske mole da ispune anketu u kojoj ih, između ostaloga, pitaju:

  • Koji je najveći problem u/na zgradi
  • Čime su najviše zadovoljni u zgradi u kojoj žive
  • Koje su radove do sada napravili u zgradi
  • Koje radove bi morali napraviti
  • Jesu li zadovoljni s predstavnikom suvlasnika i upraviteljem

Rezultati ankete poslužit će i kao smjer svim dionicima u i oko zgrade kako bi znali kojim smjerom zgrade trebaju krenuti.

Zgrade se moraju obnoviti! Točka! – izjava je s posljednjeg okruglog stola koji je organizirao ZGRADOnačelnik.hr. To je smjer kojim moramo krenuti, a ova anketa pomoći će svima koji se bave zgradama da taj smjer bude što brži i jednostavniji.

Saznajmo kakvo je stanje u višestambenim zgradama Hrvatske i kakvo (ne)zadovoljstvo životom u tim zgradama prevladava!

LINK NA ANKETU – https://forms.gle/bak3RtMGFowfrRy36

 

Pročitajte više na Zagrebonline.hr

Exit mobile version