IDEM, glazbeni projekt Antuna Alekse, predstavlja svoj debut album “Poyy”





Antun Aleksa, znan i kao IDEM, je kantautor, multinistrumentalni glazbenik, booker, menadžer, festivalski organizator, diskograf i dobri duh aktualne zagrebačke scene. A poznat je i po sviranju u sjajnim bendovima kao što su Porto Morto, Trophy Jump i JeboTon Ansambl. No, početkom 2023. godine se odlučio za objavljivanje solo projekta pod nazivom IDEM te je s prva četiri singla oduševio sve koji su ih čuli. Podsjetimo, riječ je o pjesmama “ŠtetaŠtetaŠteta”, “Potopi Ovaj Brod”, “Par put godišnje” i “Žujice“.

A sada je IDEM objavio i svoj debut album naziva Poyy, ukupnog trajanja 25 minuta, a na kojem se nalazi deset pjesama. Album je u potpunosti napisao i odsvirao sam Antun uz gostovanje Lea Beslača na klavijaturama na dvije pjesme. Miks i master potpisuje Dominik Kisić, a cover albuma i sve sjajne spotove Pavle Kocanjer.

“Ove pjesme dozrijevale su nekoliko godina u tri različita stana u Zagrebu i jednoj kući na Zlarinu. Album Poyy početak je IDEM ere. To je kružni bijeg koji vodi do početne pozicije. Pozdrav i odzdrav. IDEM je nastao u želji da napišem album pjesama koje su meni hitovi. Nadam se da će neke biti i vama. Posveta ide svim mojim najmilijim osobama, prekrasnom okruženju u kojem sam imao priliku odrastati i rasti kao osoba. Puno vam hvala. Puno ljubavi. Poyy!”, poručio je Antun Aleksa. Više o IDEM-u doznajte na njegovom Instagram profilu.

AUDIO: IDEM – Poyy



Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version