HR Top 40: Grupa Vigor, Zorica Kondža, Elena Brnić i Gina ušli na listu

Singl Laganini (Croatia Records), nastao kao suradnja Igora Delača i Anonima, treći uzastopni tjedan boravi na vrhu liste HR Top 40. Time je postao četvrta snimka koja je ove godine provela na broju jedan minimalno tri tjedna.

Vanna se nalazi na drugom mjestu s pjesmom Kriva nota (Croatia Records), dok su Prljavo kazalište treći s baladom Stare navike (Houra Group/IDM Music). Na četvrtoj poziciji smjestio se Tony Cetinski sa singlom Ima nešto (Hit Records), a krug pet najemitiranijih zatvara Moja glava, moja pravila (Croatia Records) u izvedbi sastava Parni valjak i Igora Drvenkara.

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 5. lipnja do 11. lipnja 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Laganini je šesta pjesma Igora Delača koja je ostvarila tri ili više tjedana na vrhu. Isti rezultat Igor Delač je ostvario sa snimkama U ritmu ljubavi (feat. ZETZCroatia Records, tri tjedna) i U krvi si (pet tjedana) iz 2019., Previše sam tvoj (feat. ZETZ, tri tjedna) iz 2020., Samo zbog vas (tri tjedna) iz 2021. i Idemo Hrvatska (feat. ZETZ, Pero Galić, Ivan Penezić, Giuliano Mario RothCroatia Records/Menart, četiri tjedna) iz 2022. godine.

Ovoga tjedna lista HR Top 40 bilježi šest promjena, od čega su četiri noviteta među najemitiranijima.

Balada Zamisli (Aquarius Records) u izvedbi Massima (broj 18), boravi na HR Top 40 puna 52 tjedna i 13. puta je ostvarila titulu najizdržljivijeg singla u svom zadnjem tjednu boravka na listi najemitiranijih. U odnosu na tjedan ranije, najveći pomak na listi ostvario je Boris Novković s pjesmom Kome zvona zvone (Croatia Records), predstavljenom na CMC Festivalu u Vodicama (s 28. na 11. mjesto).

Najviši novi ulaz (broj 7) ostvarila je Grupa Vigor sa singlom Diana (Campus). Radi se o njihovom drugom izdanju na listi HR Top 40 u razmaku od dva mjeseca, kada je Grupa Vigor boravila među najemitiranijma u duetu s Nedom Ukraden Viva l’amore (Croatia Records/Campus). Snimka nalazila je među 40 najemitiranijih ukupno četiri tjedna (od 24. travnja do 15. svibnja).

Međutim, Diana nije prva pjesma Grupe Vigor na HR Top 40 koja nosi žensko ime. Krajem 2019. i početkom 2020. godine, Vigor se našao u rezultatima mjerenja emitiranja sa singlom Suzana (Croatia Records), nastala u suradnji sa sastavom Mejaši. Tijekom 17 tjedana, koliko je duet Suzana boravio na listi, najbolji plasman (treće mjesto) ostvarili su u dva navrata.

Jako nam je drago što je i naš novi singl ‘Diana’ pronašao svoje mjesto na nacionalnoj top listi. To je samo dokaz kako su, uz našu publiku i radijski urednici prepoznali ovu pjesmu. Ljeto je pred vratima i radijski eter treba obojati bojama ljeta i veselim ritmovima koji u ljudima bude onu lijepu i pozitivnu energiju“, poručili su iz Grupe Vigor, “svijet oko nas postaje sve lošije mjesto za život i nadamo se kako će naša Diana svim slušateljima barem na tri minute skrenuti misli od svakodnevnih problema te u njima probuditi onu iskonsku radost koja nam je svima itekako potrebna.

Na 26. poziciji liste ušlo je novo izdanje Zorice Kondže Nemirno srce (Hit Records). Riječ je o njezinom prvom ulazu na HR Top 40 nakon što su ona i Rišpet krajem prošle i početkom ove godine boravili s duetom Pružimo nam šansu (17 tjedana, najbolji plasman – broj 3).

Kao i kod ranijih snimaka, Nemirno srce iskazuje raskoš glasa po kojemu je Zorica Kondža ostavila pečat u hrvatskoj diskografiji. Kako kao pjevačica grupe Stijene, tako i kroz svoju samostalnu karijeru.

Moram kazati da me jako razveselila vijest da je moja nova pjesma ‘Nemirno srce’ ušla na HR TOP 40“, riječi su Zorice Kondže. Istovremeno se zahvalila radijskim urednicima i dodala: “Zahvaljujući tome nadam se da će pjesma što prije naći put do moje vjerne publike.

Ovotjednim 29. mjestom po prvi puta na HR Top 40 našla se Elena Brnić s baladom Zauvijek (Menart). S navršenih 18 godina, Elena Brnić je ovotjedni najmlađi izvođač među 40 najemitiranijih, nadmašivši 19-godišnjeg Marka Bošnjaka (NemaAquarius Records/Républika Music, broj 19).

Hrvatska javnost dobila je priliku upoznati Elenu Brnić prije pet godina, kada se kao 13-godišnjakinja pojavila na showu Supertalent. Njezin nastup s pjesmom Fight Song (Rachel Platten) na Supertalentu je pregledan preko 69 milijuna puta na platformi YouTube. Godinu poslije, sudjelovala je u sinkronizaciji filma Kralj lavova kao vokal mladog Simbe.

Jako me razveselila vijest o ulasku mojeg novog singla ‘Zauvijek’ na HR Top 40! Veliko hvala svim urednicima radio postaja koji su prepoznali moju pjesmu kao dio njihovog programa“, izjavila je Elena Brnić i dodala, “a najviše zahvaljujem slušateljima i mojoj publici koji su mi najveća podrška i presretna sam sto su prihvatili pjesmu sa jednakim užitkom kojim sam je ja snimala!

Posljednji ovotjedni novi ulaz (broj 36) pripao je Gini sa singlom Par minuta (Aquarius Records). Riječ je o Gininom šestom ukupno, ali prvom nakon izlaska albuma U mojim tajnim notamaSnimka Par minuta je kao samostalni singl predstavljena tri mjeseca nakon izlaska pjesme U mojim tajnim notama, predstavljene u sklopu 70. Zagrebačkog festivala.

Osim Par minuta i U mojim tajnim notama, Gina je kao samostalne singlove predstavila Pepeo, Miris tvoje majice, Mama Ne trebam riječi. Upravo je s potonjom Gina ostvarila svoj najbolji plasman na HR Top 40 – šesto mjesto u izvještaju od 17. listopada 2022. godine. U prosjeku, Gina je ušla na listu oko 22. pozicije, dok je svoj najbolji novi ulaz ostvarila 13. ožujka ove godine s pjesmom U mojim tajnim notama.

Drago mi je što je pjesma ‘Par minuta’ dobila svojih par minuta u radijskom eteru i nadam se da će donijeti topli, ljetni vibe svima koji je čuju. Veliko hvala radijskim urednicima što prepoznaju glazbu koju mi s guštom stvaramo“, istaknula je Gina.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Ima nešto u izvedbi Tonyja Cetinskog predvodi tri regije – Grad Zagreb, Istra i Primorje i Središnja Hrvatska. Radijske postaje u regiji Dalmacija najviše emitiraju singl Sve što treba znat o ženi koju izvodi Silente, a Igor Delač i Anonimo sa singlom Laganini bilježe veliki broj emitiranja u regiji Slavonija. Najemitiranija snimka u regiji Zagorje je Diana u izvedbi Grupe Vigor.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.

Pročitajte više na Zagrebonline.hr

Exit mobile version