Hajduk i Slaven Belupo na Poljudu igraju susret 26. kola HNL-a u subotu, 18. ožujka 2023. godine

Dinamov prvi pratitelj Hajduk na Poljudu u 26. kolu HNL-a dočekuje Slaven Belupo. Utakmica se igra u subotu, 18. ožujka 2023. godine, sudi ju Dario Bel, a počinje u 18.10 sati. Ovaj susret je zanimljiv na više načina, a jedan od njih je taj da se pobjedom Bijeli mogu Dinamu približiti na samo šest bodova. Kako Plavi u istom kolu još moraju igrati na Maksimiru protiv Rijeke, a nakon toga igraju novi vječni derbi na Poljudu, Hajduku još uvijek može postati ovogodišnji prvak Hrvatske. Možda Bijeli to nisu zaslužili svojim igrama, no, nije to zaslužio ni Dinamo, koji je u zadnja tri kola osvojio samo jedan bod. Podsjetimo, nakon 1:1 s Osijekom, Plavi su izgubili na Šubićevcu od Šibenika (2:1) i u Puli od Istre 1961 (1:0).

A u ovu, posljednju utakmicu prije reprezentativne stanke, Hajduk ulazi kao drugoplasirana momčad lige s osvojenih 47 bodova. A nakon nekoliko lošijih rezultata – poraza od Dinama (4:0) i od Lokomotive (3:4)Bijeli su se oporavili pobjedom protiv Osijeka na stadionu Gradski vrt rezultatom 0:2. S druge strane, Slaven Belupo trenutno zauzima šestu poziciju prvenstvene tablice s osvojena 33 boda. A u prošlom kolu momčad trenera Zorana Zekića poražena je od Lokomotive u Kranjčevićevoj s minimalnih 1:0.

Hajduk i Slaven Belupo su u ovoj sezoni 2022./2023. odigrali dvije utakmice. Na Poljudu su Bijeli slavili s 5:1 dok je utakmica u Koprivnici završila rezultatom 2:2. I podsjetimo, ove dvije momčadi će u srijedu, 12. travnja 2023. godine, sastati se u Koprivnici u utakmici polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Trener Hajduka Ivan Leko čestitao je juniorskoj momčadi na plasmanu u polufinale Lige prvaka mladih

“Napravili su zaista ogroman uspjeh. A i lijepo je osjetiti ljubav i ponos naših navijača. Momci, treneri i cijela Akademija zaslužuju čestitke. Svima nam to daje dodatnu motivaciju i vjeru da je moguće pobjeđivati bolje ekipe”, prije svega se trener Bijelih osvrnuo na veliki uspjeh juniora. No, ubrzo se vratio na “važnije teme”.

Slaven Belupo je jako dobra ekipa. Imam ogroman respekt prema kolegi Zekiću koji je svoj karakter i mentalitet uspio prenijeti na svoje igrače. Teško ih je izdominirati i stvarati im šanse. Primili su samo pet golova u nastavku sezone i mogu igrati dva do tri različita načina nogometa. Mi moramo igrati tako da lopta ide brzo. Treba nam promjena tempa kroz posjed i puno trke bez lopte u zadnjoj trećini. Ne smijemo raditi neforsirane pogreške jer imaju brze igrače i dobri su u tranziciji. Nakon ove utakmice slijedi i reprezentativna stanka, a to znači da ovi bodovi vrijede duplo. Pobjeda prije stanke donosi dva tjedna mira, a poraz suprotno”, dodao je trener Leko.

Zoran Zekić smatra da će susret Hajduk – Slaven Belupo biti neizvjestan i borben

“Prije svega, iskrene čestitke juniorima Hajduka na ulasku u polufinale Lige prvaka. Imaju u svojoj kući veliku budućnost, ne samo igračku nego i trenersku u Marijanu Budimiru. Što se tiče utakmice na Poljudu, bit će to dvoboj dva protivnika u suprotnom raspoloženju – Hajduka nakon slavlja i dobre igre u Osijeku, a mi nakon poraza od Lokomotive. Unatoč tome, očekujem veliku borbu na terenu i pravu partiju mojih igrača. Čeka nas dobra atmosfera na tribinama i to nam mora biti dodatan motiv”, rekao je Zoran Zekić, trener Hajduka.

“I dodat ću, našoj momčadi će nedostajati nekoliko igrača. Sve je to dio života i nogometa. Imaš kvalitetnijih dana i onih manje kvalitetnih. Iako imamo određene kadrovske probleme, karakter, volja i htijenje ne smiju biti upitni ni u jednom trenutku, bez obzira protiv koga se igra. Koga nema, bez njega se mora. Imamo igrače koji će ih zamijeniti i to im je prilika da zgrabe svoje mjesto u sastavu za završnicu sezone”, dodao je Zekić.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Hajduk – Slaven Belupo?

Utakmica 26. kola HNL-a između nogometnih klubova Hajduk i Slaven Belupo igra se na stadionu Poljud u Splitu. Utakmicu možete uživo gledati u subotu, 18. ožujka 2023. godine u 18.10 sati. Prijenos utakmice će biti osiguran na TV kanalu MAX Sport 1. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos nogometne utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija. Što se tiče procjene pobjednika ove utakmice, za kladionice nema dvojbe. Pobjeda Hajduka ima kvotu 1.55, pobjeda Slavena 7.50, dok neriješen rezultat ima kvotu 4.50.

Više o nogometnom klubu HNK Hajduk doznajte na mrežnoj adresi hajduk.hr, dok o klubu NK Slaven Belupo informacije možete naći na klupskim stranicama na adresi nk-slaven-belupo.hr. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version