(FOTO) AKCIJA SPAŠAVANJA! HGSS-ovci spasili mladog srndaća koji je upao u duboku jamu

Hrvatska gorska služba spašavanja u nedjelju se suočila s pravim izazovom. Naviknuti na svakakva spašavanja, ovaj su se puta susreli s izvlačenjem divljači iz speleološkog objekta.

Bili su na području Općine Barilović u „Mijatovoj jami” kada su za vrijeme terenske nastave speleološke škole Planinarskog društva Osmica polaznici i instruktori naišli na mladog srndaća.

Foto: HGSS

“Neozlijeđena životinja daljnjim boravkom u tome objektu ne bi dugo još živjela a mogućnost ulaska i izlaska je jedino korištenjem užeta s obzirom na to da je objekt dubine 50 metara te dužine više od 1 km”, izvijestili su HGSS-ovci.

Foto: HGSS

Na teren je izašlo 10 spašavatelja HGSS Stanice Karlovac i 3 spašavatelja HGSS Stanice Zagreb.

Foto: HGSS

Životinju su prvo morali umiriti, a potom ju pripremiti za izvlačenje iz jame.

“Samu evakuaciju iz objekta je bilo potrebno provesti vrlo oprezno zbog opasnosti kao se životinja ne bi probudila i ozlijedila. Po završetku izvlačenja udaljilo ju se od samoga ulaza te na sigurnoj udaljenosti pričekalo dok se probudi, nakon čega je puštena u prirodu”, otkrili su iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

Foto: HGSS

The post (FOTO) AKCIJA SPAŠAVANJA! HGSS-ovci spasili mladog srndaća koji je upao u duboku jamu appeared first on Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version