Električni orgazam obilježava 40 godina albuma “Kako bubanj kaže” uz gošću Anicu Dobru u Tvornici kulture u subotu, 16. studenog 2024. godine





Legendarni Električni orgazam svirat će ove jeseni u Tvornici kulture! Bend će posebnim koncertom obilježiti 40 godina albuma “Kako bubanj kaže”, a nezamjenjivoj će se petorci na zagrebačkoj pozornici po prvi put pridružiti i uistinu jedinstvena gošća – proslavljena glumica Anica Dobra. I dodajmo, Električni orgazam proslavu sa zagrebačkom publikom zakazuje za subotu, 16. studenog 2024. godine.

Kako bubanj kaže četvrti je studijski album jednog od najpopularnijih srpskih punk rock bendova svih vremena. Izdanje je 1984. godine objavljeno za diskografsku kuću Jugoton, a na albumu su sudjelovali Srđan Gojković Gile (vokal, gitara), Jovan Jovanović Grof (bas), Goran Čavajda Čavke (bubnjevi), Ivan Pajević (gitara), Ljubomir Đukić (klavir, vokal) te Ivan Švager (saksofon). A album Kako bubanj kaže sastoji se od osam legendarnih pjesama.

Na A strani nalaze se udarne pjesme Kako bubanj kaže, Klinci traže zabavu, Pričam o tebi i Ja poželim promene. A B stranu čine Fras u šupi, Beograd, Skamenjen i Volim te. Svoj je eponimski prvijenac Električni orgazam objavio 1981. godine, a već godinu dana kasnije uslijedilo je jedno od najposebnijih izdanja regionalne diskografije – album Lišće prekriva Lisabon. Inspirirani i produktivni, već su 1983. godine objavili treći studijski album Les Chansones Populaires na kojemu su zabilježene obrade svjetskih klasika. A čije je reizdanje objavljeno 2022. godine za diskografsku kuću Croatia Records.

VIDEO: Elektricni orgazam – Kako bubanj kaže



Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version