Dvorac Trakošćan obilježava 70. godina postojanja izložbom “Tko tu koga ženi?”, a koja se otvara u srijedu, 24. travnja 2024. godine





Dvorac Trakošćan s velikim zadovoljstvom poziva sve zainteresirane na službeno otvorenje izložbe “Tko tu koga ženi?” koja predstavlja središnje događanje povodom 70.-e obljetnice postojanja muzeja Dvor Trakošćan. Otvorenje ove izložbe će se održati u dvorcu u srijedu, 24. travnja 2024. godine, s početkom u 19 sati. I dodajmo, izložba će sve prisutne provesti kroz bogatu tematsku priču koja istražuje složene dinamike braka.

Osim službenog otvorenja izložbe Tko tu koga ženi? posjetitelje očekuje i bogat glazbeni program. Uz to, organizirat će se i impresivan light show, a ujedno će ovo događanje biti i prilika za druženje s muzealcima, što će upotpuniti ovo posebno događanje. “Povezani kroz vrijeme”, kao slogan kojim Dvor Trakošćan želi obilježiti ovih 70 godina ističe važnost kontinuirane povezanosti s prošlošću, oblikovanje sadašnjosti te zajedničko stvaranje budućnosti.

Dvorac Trakošćan je remek-djelo srednjovjekovne arhitekture. Smješten je u sjevernom dijelu Hrvatske, nedaleko od grada Varaždina. Izgrađen u 13. stoljeću kao obrambena utvrda, dvorac je kroz povijest doživio različite renovacije i promjene. Danas predstavlja jedan od najljepših hrvatskih dvoraca, okružen zelenilom i s pogledom na slikovito jezero. Dvorac spaja različite arhitektonske stilove poput gotike, renesanse i romantizma. Posjetitelji mogu istražiti njegove dobro očuvane unutrašnjosti, bogate umjetničke zbirke, namještaj i povijesne artefakte te uživati u šetnjama po okolnim vrtovima i vidikovcima s panoramskim pogledom na okolicu. Ukratko, trakošćanski dvorac pruža nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje povijesti, arhitekture i prirode. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi trakoscan.hr.



Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version