‘DRŽAO ME ZA RUKSAK…’ Ove ‘sitnice’ Zagrepčani neće tako lako zaboraviti: ‘Dok sam se opasuljila i shvatila što se dogodilo ona je otišla’

Jedna Zagrepčanka nekidan je svjedočila nesebičnom dobrom djelu taksista. Gospodin je vidio staricu koja je u kupovini napunila kolica, te ju odlučio besplatno odvesti kući. Svoju je priču podijelila na Facebooku, a mnogi se pitaju tko je taksist dobročinitelj.

‘MOJ NAKLON, LJUDINO’ Svi žele znati tko je taksist koji je iznenadio postupkom prema bakici na Trešnjevačkom placu

Da ovakva pozitivna iskustva nisu rijetkost, potvrdili su naši čitatelji koje smo upitali jesu li ikad doživjeli da ih potpuni neznanac ugodno iznenadi svojim postupkom.

“Da, čekam da iz tramvaja ljudi izađu, da mogu ja ući, i čujem samo: ‘Evo vam karta’. Nisam uspjela curu ni pogledati, uzela sam, ali uspjela sam se zahvaliti. Baš mi je popravila dan”, prisjetila je korisnica ZET-a.

“Neki dan hodam ulicom i kihnem. Ususret mi dolaze dvije djevojke i kažu ‘Nazdravlje’.
U šoku sam ostala”, priznaje Zagrepčanka.

Maleni akti dobročinstva zapravo su oni koji su se čitateljima urezali u pamćenje.

“Kada sam išao iz škole, mislim da sam bio 1. razred srednje škole, vozio sam se u tramvaju odozada u sredini i nisam se imao gdje uhvatiti, pa me jedan gospodin u svojim 30-ima držao za ruksak, kako ne bih pao”, prisjetio se Zagrepčanin.

“Kad nisam znala kojim tramvajem od Maksimira do Glavnog kolodvora i ljubazni gospodin me uputio”, sretna je čitateljica.

Još jedno dobro djelo iz tramvaja zapamtila je stanovnica Zagreba. “Jedan put, dok sam bila puno, puno mlađa, pala sam u nesvijest u tramvaju. Probudila sam se u rukama mladića koji me je odnio do kina Lika, donio stolac i vodu. Jedva sam mu uspjela zahvaliti i jako mi je žao što ga nisam pitala kako se zove”, ispričala je.

“Meni je nepoznat čovjek na bankomatu poklonio 100 kuna, da počastim sebe i djecu. Stajala sam iza njega s djecom”, iskustvo je majke iz Zagreba.

“Baš danas starija gospođa mi je pružila buket s cvijećem. U životu je vidjela nisam. Dok sam se opasuljila i shvatila što se dogodilo, ona je već bila udaljena od mene. Što god to njoj značilo, bilo mi je drago”, napisala je čitateljica.

“Baš od neznanaca to i doživimo”, smatra jedna žena u komentaru. “Danas me bakica pustila ispred na kasi, veli ‘Znam kak je to kad si na gablecu’”, dirnuta je žena iz Zagreba.

“Meni je vozač taksija kod naplate objašnjavao kako nema sitno za uzvratiti i da ću platiti sljedeći put. Ja sam bezuspješno po džepovima i torbi tražila sitno, tek kad sam ušla u kuću sam shvatila da me gospon želi počastiti vožnjom”, otkrila je stanovnica Zagreba koja gospodina više nije vidjela.

“Sto puta ću reći – prije će stranac pomoći, nego tvoj netko vlastiti”, zaključuje Zagrepčanka.

The post ‘DRŽAO ME ZA RUKSAK…’ Ove ‘sitnice’ Zagrepčani neće tako lako zaboraviti: ‘Dok sam se opasuljila i shvatila što se dogodilo ona je otišla’ appeared first on Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version