Drugo izdanje Festivala susjedstva: Sedam dana zabave za sve posjetitelje zapadnog dijela grada

Od 23. rujna do 1. listopada, gradska četvrt Črnomerec organizira drugo izdanje Festivala susjedstva – Zapadno od centra, kojim se ujedno obilježava i Dan Gradske četvrti.

Europski tjedan sportskih aktivnosti: Preko 140 događanja diljem Hrvatske

Da sve ne ostane samo na pozdravu

“Susjedstvo je naša zajednica s kojom dijelimo probleme i veselje, ali uglavnom se samo pozdravimo u prolazu. No, da ne ostane sve samo na pozdravu u prolazu, proslavimo stoga susjedstvo, kvart i susjede koji nam prolaze kroz živote te se podružimo zajedno”, stoji i objavi na službenim stranicama Grada Zagreba

Festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet pohvalivši ovakve inicijative te pozvao sugrađane da dođu i uživaju u bogatom kulturno edukativnom programu u kojem će svatko, od najmlađih do najstarijih pronaći nešto za sebe, od umjetnosti, razonode, sporta pa i urbanizma. Zamjenik se posebno zahvalio svim organizatorima koji su uložili veliki trud u organiziranje ovakvog raznovrsnog Festivala.

Festival susjedstva (Foto: Facebook)

Buvljak i kino na otvorenom

Festival će se održati na Trgu Francuske Republike i u Slovenskoj 11, a predstavit će se škole, sportska i glazbena udruženja te udruge koje djeluju na području kvarta, a posjetitelje čeka i buvljak, kino na otvorenom i brojna druga iznenađenja.

“Kroz Festival susjedstva – zapadno od centra želimo upoznati građane diljem Zagreba s kulturnom i zabavnom ponudom Gradske četvrti Črnomerec. Također želimo upoznati posjetitelje i s industrijskom povijesti četvrti. Naime, 1.10.2023. je ujedno i 161. godišnjica od dolaska željeznice u Zagreb te je Vijeće Gradske četvrti Črnomerec kao suorganizator festivala 1.10. odredilo za Dan Črnomerca kojeg ovom prilikom obilježavamo.

Omiljena predstava vraća se na kazališne daske: Upoznajte priču koja je inspirirala Malu sirenu

Kako se ne bi samo nostalgično prisjećali povijesti, Festivalom susjedstva u narednim godinama želimo potaknuti brojne nove kreativne projekte u kvartu. Preko web stranice Zapadno od centra i naših društvenih mreža (Facebook, Instagram) planiramo osnažiti kreativne projekte u kvartu te zajedno raditi na boljoj vibri kvarta. Veselimo se druženju na 1. Festivalu susjedstva – zapadno od centra”, poručili su organizatori Festivala.

Objava Drugo izdanje Festivala susjedstva: Sedam dana zabave za sve posjetitelje zapadnog dijela grada pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version