Drago Diklić će u Tvornici kulture pjevati u čast Ivi Robiću

Drago Diklić će održati koncert pod nazivom “Moj prijatelj Ivo Robić!”, povodom stogodišnjice rođenja velikog hrvatskog glazbenika. U sklopu novog ciklusa “Randevu u osam”, koji će velikim koncertom na Dan zaljubljenih otvoriti Stjepan Jimmy Stanić & The Boys, u Tvornici kulture tako će nastupiti još jedan velikan hrvatske glazbe – Drago Diklić. I dodajmo, koncert će se održati u subotu, 18. ožujka 2023. godine. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 12 eura pronađite u Tvornici kulture te na svim prodajnim mjestima Entria, Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 15 eura.

Drago Diklić 2019. je godine proslavio 65 godina svoje zaista bogate i svestrane karije. A četiri godine kasnije u zagrebačkoj će Tvornici kulture održati koncert u čast svom dragom prijatelju Ivi Robiću. Pjevač, skladatelj, jedan od začetnika privatne diskografije, violinist, saksofonist, interpretator, glumac, menadžer, organizator brojnih festivala, koncerata, glazbenih i zabavnih manifestacija… To su samo su neka od zanimanja u kojima se Drago okušao i kojima je obilježio hrvatsku glazbenu scenu.

Za svoj je rad dobio brojna odličja i nagrade

A među njima je i Porin za životno djelo koji mu je uručen još 2011. godine. Drago Diklić je jedan od najvažnijih predstavnika zagrebačke škole šansone. Svoje je prve pjesme, Još samo večeras i Oprosti, volim te skladao još 1963. godine. Skladbe su iste godine priznate na čak dvama festivalima, Zagreb 63 i Opatija 63. A on s istom emocijom odzvanjaju i danas. Pjesme poput Zagreb je najlepši grad, Vse Bum Zapil, Opet si plakala, Ja ljubim, Domovino moja lijepa ili Moja draga pravi su evergreeni. S jedne strane romantik, a s druge strane pravi zagrebački fakin, Drago će pokazati kako zvuči kada iskusni glazbenik izvodi neke od najljepših i najznačajnijih numera hrvatske glazbe.

Osim vlastitih pjesama, Drago Diklić izvodit će i pjesme Ive Robića. I to kao hommage velikom i dragom prijatelju te glazbeniku. Onome koji je zaslužan za postojanje popularne i autorske glazbe uopće na našim prostorima… Dodajmo da se 28. siječnja 2023. obilježavala se stota godišnjica od rođenja ovog svestranog i profesionalnog glazbenika. Jednog od najpoznatijih i najznačajnijih vokala, koji je svirao klavir, klarinet, saksofon, flautu i kontrabas, bio prvim pobjednikom Opatijskog i Zagrebačkog festivala te prvim vokalom solističke gramofonske ploče Pjeva Vam Ivo Robić. A nju je, podsjetimo, objavio Jugoton 1956. godine.

Svojim međunarodnim uspjehom i pionirskim pothvatima ostavio je trag u povijesti glazbe uopće, a njegove besmrtne pjesme odzvanjaju i danas. Iako je Robić vjerojatno najpoznatiji kao autor pjesme koju izvodi Frank Sinatra Strangers in the night, odnosno skladbe Stranci u noći, čitav je njegov opus smatran jednim od najcjenjenijih. Samo jednom se ljubi, Mala djevojčica (Tata kupi mi auto), Morgen, U tihoj noći, Ta tvoja ruka mala, Jabuke i trešnje, Zbog čega te volim… Sve su to hitovi koji se još uvijek iznova izvode i interpretiraju. A Drago Diklić će ih za zagrebačku publiku izvesti u subotu, 18. ožujka u Tvornici. Više o ovom velikom glazbeniku doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Drago Diklić – Zagreb je najlepši grad

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version