Divlje jagode predstavljaju novi singl “Ukrala je svjetlost istoka”

Divlje jagode, legendarni bend s neizmjernim utjecajem na regionalnu glazbenu scenu, upravo je izbacio pjesmu “Ukrala je svjetlost istoka”, svoj peti, ali i posljednji singl prije izlaska dugoočekivanog trinaestog studijskog albuma. A ova singl predstavlja klasičnu hard & heavy pjesmu koja istovremeno obiluje melodijom, čime bend potvrđuje svoj rokerski prepoznatljivi stil. I dodajmo, singl “Ukrala je svjetlost istoka” samo je mali uvod u ono što nas čeka na trinaestom studijskom albumu benda. A taj album nazvan “13” bit će objavljen u drugoj polovici svibnja 2024. godine pod okriljem Croatia Recordsa.
 
Glazbu i produkciju pjesme Ukrala je svjetlost istoka potpisuje Zele Lipovača, frontmen Divljih jagoda. Tekst je napisao Damjan Deurić, a za mix i mastering zaslužan je bio Švigi iz studija Šišmiš. I dodajmo, novi singl prati i videospot u produkciji RetroMetro & JohnDoe Production. S obzirom na bogatu povijest na glazbenoj sceni, očekivanja su visoka. A ovaj će singl sigurno zadovoljiti i apetite publike koja nestrpljivo iščekuje novo glazbeno ostvarenje benda Divlje jagode.

Divlje Jagode su bosanski i bivši jugoslavenski hard rock / heavy metal bend, koji je osnovan danas davne 1977. godine. A ovaj bend se naširoko smatra regionalnim pionirima heavy metal žanra i jednom od najpopularnijih i najdugotrajnijih ikona rock glazbe u Bosni i Hercegovini i bivšoj Jugoslaviji. Tijekom godina pretrpjeli su mnoge promjene postave, ostali aktivni u glazbenoj industriji i zadržali svoju popularnost tijekom godina. A tijekom svog djelovanja bend je izdao 13 studijskih albuma, mnoge singlove i kompilacijske albume i dodajmo, prodao je oko 4 milijuna ploča. Više informacija o Divljim jagodama doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Divlje jagode – Ukrala je svjetlost istoka

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version