Dio Zagrepčana otvoreno priznaje: ‘Ako mogu Ukrajinci, Nepalci i ostali, mogu i ja’

Posljednjih dana se Zagrepčani sve učestalije žale na na problem ZET-ovog voznog reda, koji kako se čini, u praksi uopće ne postoji. Odnosno, prema njihovim iskustvima, ti autobusi ne kasne, već se dva ili čak tri polaska preskoče. Još jedna česta zamjerka naših čitatelja jest neurednost u unutrašnjosti vozila.

Međutim, neki smatraju da se najviše žale upravo oni Zagrepčani koji se u autobusima i tramvajima švercaju. Nas je zanimalo imate li vi naviku švercati se u javnom prijevozu o čemu smo vas pitali u našoj Facebook anketi. Tako su neki napisali da švercanje za njih nikad nije bilo opcija.

“Ne… Kao djevojka išla sam pješice ako nisam imala za kartu. Imali smo drugačiji odgoj”, “Dok sam se vozila javnim prijevozom nikada se nisam švercala”, “Ne, ne želim neugodnosti”, “Ne, kupim kartu, poništim i mirno se vozim. Bolje nego da me uhvati kontrola i piše mi kaznu”, “Nikada, to je ispod moga dostojanstva”, “Ne, to je sramota za moje godine”, pišu Zagrepčani koji svoje karte uredno kupuju.

Neki se guštom i ponosom švercaju

Drugima pak nije ni na kraj pameti izdvojiti novce za kartu u javnom prijevozu. “Naravno, kad budu točni i redoviti s guštom ću platiti kartu, a sve dok naša linija u Dubravi 210 bude preskakala, švercanje”, jasno je iskazala stav jedna gospođa.

“Možda sam dva puta kupio kartu u osam godina”, “Da… Ako se Ukrajinci, Nepalci i ostali mogu voziti besplatno… Mogu i ja”, “Iskreno nikad kartu nisam kupio”, “Da, uvijek. To je tako dobar osjećaj”, “Naravno, pogotovo otkad nekoliko puta tjedno kasnim na posao zbog nedolaska busa, nema šanse da plaćam kartu”, glase neki od komentara onih koji se s guštom švercaju.

Međutim, neki ističu da upravo švercanje pojedinaca ne doprinosi razvoju i poboljšanju javnog prijevoza.

@zagrebinfo Vozač autobusa koji vozi korejske turiste. Pleše, pjeva, moli se. Što se tu događa? #zagrebinfo #zagreb ♬ original sound – zagreb.info

‘Žale se… Plati pa će biti bolje’

“Gledam komentare, većina neće platiti, ali se žale na loše tramvaje, infrastrukture, kašnjenje, kvarove. Plati kartu pa će biti bolje!”, piše jedan građanin.

“Brojni se švercaju, žale na uvjete vožnje od kašnjenja do neispravnosti vozila, ali i dalje se voze. Taksijem, koji ispunjava sve uvjete, ne žele jer za razliku od autobusa, taksi moraju platiti. Kašnjenje i neispravnost javnog prijevoza doista jesu opravdani razlozi za nezadovoljstvo, međutim neplaćanje karte neće riješiti taj problem. A od svega najviše ispaštaju vozači”, zaključuje jedan Zagrepčanin.

ZET-ovac prigovorio kolegi zbog komentara putnici: ‘Mogao je to ljepše pojasniti, nisu vozači krivi’

Objava Dio Zagrepčana otvoreno priznaje: ‘Ako mogu Ukrajinci, Nepalci i ostali, mogu i ja’ pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version