Dinamo – Lokomotiva 2:1 – Plavi pobijedili Lokose golovima u 94. i 97. minuti susreta!

Dinamo i Lokomotiva odigrali su novi i vrlo uzbudljiv gradski derbi u sklopu 13. kola Supersport HNL-a. Ova utakmica se igrala na stadionu Maksimir u nedjelju, 29. listopada 2023. godine, a završila je šokantnom pobjedom Plavih od 2:1. Naime, Lokomotiva je došla do ranog vodstva i to već u četvrtoj minuti i to nakon velike pogreške Dinamove obrane. To je iskoristio Indrit Tuci efektno prebacivši Zagorca. A tih 1:0 bilo je sve do četvrte minute sudačke nadoknade, kada se dogodio veliki obrat.

Naime, iako se očekivao novi poraz Dinama, na scenu je stupio Martin Baturina koji je sa ruba šesnaesterca sjajno naciljao gornji kut Lokomotivinog gola i tako izjednačio rezultat. No, Dinamo ni tada nije stao nego je nastavio furiozno napadati. A to im se i isplatilo u sedmoj minuti nadoknade, kada je Japanac Takuro Kaneko svojim prvim golom za Dinamo napravio preokret i donio pobjedu svom klubu.

Ovom pobjedom Dinamo je zadržao priključak sa vodećima na tablici. A nakon kompletiranog 13. kola HNL-a na prvom mjestu je i dalje Rijeka koja je pobijedila Goricu s 1:0. Drugi je Hajduk koji ima dva boda manje od Rijeke – 24. A treće mjesto na tablici drži Dinamo, ali Plavi imaju i utakmicu manje od vodećeg dvojca. I dodajmo, Lokomotiva je ostala na sedmom mjestu, s dva boda manje od Varaždina koji ih je skupio 16.

Što o ovoj utakmici i igri Dinama misli trener Jakirović?

“Ovo je bila iznimno važna pobjeda za nas, možda i krucijalna nakon svega što nam se događalo u zadnjih pet utakmica. Možda nam se nešto danas i vratilo, jer ono što je Lokomotiva proživjela od 46. do 70. minute je znanstvena fantastika, s obzirom na to koliko smo stiskali i tražili pogodak”, rekao je Sergej Jakirović, trener Dinama.

“Nakon njihova šokantnog vodstva bili smo u knockdownu dobrih desetak minuta, a kasnije je i njihov vratar Nikola Čavlina skinuo dvije lopte. Reagirali smo sa zamjenama i tražili dodatni impuls. Na kraju je ušao i Petar Sučić i maestralno odigrao 15 minuta. Sve zamjene donijele su nam dodatni impuls. Imali smo jako puno problema uoči utakmice, a ujutro nam je zbog visoke temperature otpao Dario Špikić“, dodao je Jakirović.

“S druge strane, Martin Baturina je dva dana imao želučanih tegoba. Riskirali smo s njim, a on je izričito tražio da igra. Mislio sam da neće moći, ali izdržao je cijelu utakmicu i još zabio fantastičan gol. On je zaista dragulj hrvatskog nogometa i igrač je koji radi razliku. Čestitam dečkima, nisu se predavali do zadnje sekunde, vidjela se ogromna želja, bacanje na glavu za svaku loptu. Kad je Dinamo takav onda i kvaliteta izađe na vidjelo. Kažem, puno smo pokušavali. Smatram da će ovo biti veliki vjetar u leđa”, smatra trener Plavih.

VIDEO: Snimka utakmice 13. kola HNL-a Dinamo – Lokomotiva (2:1)

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version