Dinamo ga nije htio ni pogledati, bio je na rubu zaborava: Sada rastura u jednoj od ‘ligi petice’

Bivšeg najvećeg talenta hrvatskog nogometa i nekadašnjeg Dinamova “wunderkinda”, Alena Halilovića, ovog se ljeta, kao i brojnih prethodnih, puno se povezivalo s klubovima iz HNL-a. Nakon što je zimus otjeran iz Rijeke dolaskom Sergeja Jakirovića, Halilović je tražio gdje će nastaviti karijeru, a na kraju se odlučio za Nizozemsku i tamošnjeg prvoligaša Fortunu.

Zagrebački klub u problemima: Isplivao poražavajuć podatak, a pojavila se i nezgodna glasina

Iako je već godinama izvan prave forme i na udaru je žestokih kritika, zbog čega ga čak niti hrvatski velikani poput Dinama i Hajduka nisu htjeli niti pogledati, Halilović je dobio šansu u jakoj Eredivisie i izgleda da se konačno skrasio.

U novom klubu trener ga koristi na poziciji klasične “desetke”, njegove prirodne pozicije i Alen se preporodio.

Alen Halilović u dresu Rijeke (Foto: Damir Skomrlj/CROPIX)

Krivo su me koristili

“Hrvatski Messi”, kako mu tepaju, sretan je u novom klubu i poziciji na kojoj sada igra, a otkrio je i zašto je godinama bio u lošoj formi.

“Dosadašnji klubovi mi nisu vjerovali kao veznom igraču i to mi je uvijek bio problem. Samo su me u Barceloni koristili kao veznjaka, a nakon toga sam 80 posto svojih utakmica odigrao kao desno krilo”, rekao je Alen.

Alen Halilovic 2019. godine u dresu reprezentacije (Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX)

Već je bio u Nizozemskoj, točnije u Heerenveenu, gdje nije baš briljirao.

“Ista mi se stvar dogodila i u Heerenveenu. Doveli su me da igram u veznom redu, pa opet stavili na krilo. Na toj poziciji moraš puno centrirati i trčati, a to nije moja najjača snaga”, rekao je pa dodao:

“Sada napokon radim ono u čemu sam dobar. Moram odraditi i obrambene zadatke, ali imam i dosta slobode, i uživam u tome”.

Bio jedna od najvećih nada

Navijači u njegovoj igri uživaju jednako kao i on, za sad ima jedan gol i jednu asistenciju u dresu Fortune, ali generalno igra sjajno.

E sada, pitanje je je li Dinamo pa i drugi hrvatski klubovi, napravio pogrešku što nije dao Haliloviću šansu, to možda nikada nećemo doznati, ali kako god se okrene svakako je dobro da se bivši Vatreni revitalizirao.

Povijesna utakmica Vatrenih: Mjesta na novom stadionu planula u rekordnom vremenu

Podsjetimo, Halilović je bio jedna od najvećih hrvatskih nada, otišao u Barcelonu i činilo se kako će Hrvatska imati najbolju opciju na poziciji iza napadača. Nažalost, karijera je krenula nizbrdo, a do sada je promijenio sve ukupno 13 klubova i malogdje je odigrao dobro.

Objava Dinamo ga nije htio ni pogledati, bio je na rubu zaborava: Sada rastura u jednoj od ‘ligi petice’ pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version