Cubismo vas poziva da s njima proslavite početak proljeća i to u Petom Kupeu u četvrak, 28. ožujka 2024. godine





Energična plesna glazba temeljena na afro-kubanskim ritmovima, ali u osebujnom i prepoznatljivom stilu, recept je to za pravu latinoameričku fiestu kakvu donosi bend Cubismo. A svoje vesele note devetočlana ekipa vrhunskih profesionalaca donosi u Peti kupe u četvrtak, 28. ožujka 2024. godine. Podsjetimo, predvođeni perkusionistom Hrvojem Rupčićem, članovi sastava dolaze iz Hrvatske, Venezuele, Kube i Sloveniji. Oni su najznačajniji bend koji svira takvu vrste glazbe u ovom dijelu Europe. A njihova najjača strana upravo su živi nastupi tijekom kojih publiku redovito rasplešu golemom količinom pozitivne energije.

Tijekom svoje duge karijere bend Cubismo je surađivao sa brojnim svjetskim glazbenim zvijezdama. Izdvojit ćemo glazbenicu Yolandu Duke te članove legendarnog Buena Vista Social Cluba. No, nastupali su i s ovdašnjim glazbenicima, među kojima su Josipa Lisac, Gibonni, Gabi Novak, Stjepan Jimmy Stanić, Oliver Dragojević i Vlada Divljan. Dodajmo i da je Cubismo poznat po visokoj glazbenoj kvaliteti i sviračkom umijeću svojih članova te je redovito nagrađivan strukovnim nagradama kao što su Porin i Status.

Također, uvijek su ponosni na svoju multi-kulti koncepciju jer vjeruju kako time uvelike doprinose širenju glazbenih i ljudskih vidika. Što se tiče nastupa u Petom kupeu, Cubismo će pratiti amsterdamski DJ Maestro, pravi majstor atmosfere i eklektičnog izbora glazbe. Rijetko ćete naći DJ-a koji ima širi raspon glazbe. A njegova se može čuti u rasponu od jazza, funka, latina do soula, hip hopa i deep housea. Svjetsku prepoznatljivost osigurala je i Blue Note Trip, njegova nagrađena serija mikseva za legendarnu jazz etiketu Blue Note Records. Večer ovih majstora fešte svesrdno podržava Jack Daniel’s na šankovima, stageu i backstageu kluba. Više o Cubismu i budućim planovima doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Cubismo – Ay mi Cuba



Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version