Contra predstavlja drugi album “Zadrži dah i zašuti” koji se sluša i upija doslovno “u jednom dahu”

Nakon debitantskog albuma “Sunce izlazi na zapadu” i fenomenalnog singla “Kocka”, virovitički rock bend Contra predstavlja drugi album “Zadrži dah i zašuti”! A ime albuma je apsolutno opravdano. Naime, on se sluša doslovno “u jednom dahu” jer se vrhunske pjesme redaju u nizu, a dok ga slušate ćete šutjeti. Zašto? Zato što svaka iduća pjesma nudi novo iznenađenje i raznolike aranžmane. Ali i iznimno inteligentne tekstvove i još bolju glazbu. Jedino pitanje je – možete li zadržati dah i zašutjeti 39 minuta i 40 sekundi? Ako je odgovor pozitivan, Contra je idealan bend za vas!

Zainteresirali ste se za jedno od najboljih rock izdanja ove godine? Evo nekoliko iskrenih rečenica autora o svakoj pjesmi. Omaž životu je recipročan monolog klaustrofobičnog ljudskog duha prožet pomanjkanjem vizualnih parabola. Daltonistički pogled na realnost života separirajući dimenziju zbilje od stvarnosti. Konverzacija točke A i točke B unutar životnih situacija. H.A.A.R.P. je pjesma nastala u periodu pandemije koronavirusa. Zabrana i zahtjeva nadređenih grupa koje vladaju društvima. Nije me strah za sebe, već za našu djecu? Kome ih to ostavlja kad nas ne bude?

Dron je zanimljiva pjesma koja govori o današnjici. Naime, nalazimo se u stoljeću poplava, aplikacija, internet ekspanzije, ratova i letjelica kao što su dronovi. No, u ovom hitu je priča o ljubavnoj tematici zaljubljenog para. Kada ga šalje Dron, kako bi ga mogla pratiti kuda izlazi i gdje ide bez njenog znanja? Ona ili ja je pjesma napisana u formi stvarne priče jednog frenda, koji nažalost više nije sa nama. Slabost su mu bile kasne noćne skitnje u zabranjena područja ženskih odaja. Iz zahvalnosti što je bio zaista odličan i pozitivan lik, posvetio sam mu ovu pjesmu da ostane zauvijek zapisana u notama. Zbog obitelji ime zadržavam za sebe. A Tvoja slika govori o tome da je pandemija napravila svoje. Postavila nam konačno pitanje? Jesmo li prevarili smrt ili je ovo samo putovanje?! Sada treba da uživamo i živciramo se manje!

“Neon” je prava ljubavna pjesma

Nakon ljubavne svađe zaljubljenih golubova, zagrljaj i “after show” je nešto najbolje što se može dogoditi. Svi znamo o čemu je tu riječ! Pomirbeni klik je najbolji “finish”, utrčavanje u cilj! Pobjeda štafete na 10.000 metara! Totalno zakucavanje odnosa! Zadrži dah i zašuti, pusti nebo da se ljuti! Kocka je aktualan singl, morate ga poslušati i pogledati spot! Sve će vam biti jasno.

Utjeha govori o tome kada u gluho doba noći, kad kazaljke stanu, vozeći kući, autor piše sve što je osjetio. Obitelj je ta institucija koja nas drži kada se vraćamo s kasnih koncertnih sati. Kada cijeli svijet spava, a mi se borimo kroz maglu, inje, kiše i oluje ne bi li se kući vratili živi i zdravi. A Zora je pjesma prožeta jakim rifom, melodičnim pripjevom i fantastično zaraznim “gruvom”.

“Budi svoj” je himna benda Contra

Budi svoj! Be yourself! Budi ono što jesi, nema “fake” slike, nema krivih egoističnih glumaca i predstava. To smo što jesmo za sve nas! Budite takvi kakvi ste duboko u sebi! Iskreni! Pravi vi! A Najbolji od sebe govori o onom činu kada pružiš sve od sebe, u svojim ratovima, demonima, iskreno iz srca drugoj osobi. Želiš joj samo reći da si iskren, da si čovjek od krvi i mesa i da voliš svim svojim srcem i dušom!

A u pjesmi Oproštaj iskreno o sebi govori Miha. “Iz memoara osobnih scena nakon zdravstvenih problema i velike borbe kako ozdraviti. Nakon doživljaja koje je riječima teško opisati, krenula je melodija. Na akustičnoj gitari, četiri prosta akorda, pogled prema voljenima, u osjećaju odlaska svih naših dragih osoba, prenio sam svoj osjećaj kako bi bilo da je ovaj dio puta završio”, rekao je Miha. I dodajmo, Contra je dala sve od sebe i razvalila albumom Zadrži dah i zašuti. Više o ovom virovitičkom rock bendu doznajte na njihovoj Instagram stranici.

VIDEO: Contra – Kocka

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version