Četvrto izdanje festivala ‘Lado na Mažurancu’: Brojni koncerti, radionice, revije i kutak za djecu

Festival “LADO na Mažurancu“, ove će godine održati svoje četvrto izdanje. LADO na Mažurancu donosi trodnevni festivalski program, a održat će se od 5. do 7. srpnja 2024. u Parku braće Mažuranić, gdje LADO djeluje od samog osnutka 1949. godine.

Službeno otvorenje festivala je u petak, 5. srpnja, premijernim vokalno-instrumentalnim
koncertom „Orkestar i Ladarice“ s početkom u 21 sat. Osim toga, donosi dva koncertna programa pa će se uz spomenuti koncert „Ladarice i Orkestar“, 6. i 7. srpnja održati dva plesna koncerta.

Koncertni će program obogatiti nastupi internacionalnih izvođača od irskog vokalnog
ansambla Ardú, preko umjetničkog flamenco sastava Naufragio Universal, Marco
Vargas, Chloé Brûlé te koncert Balkan Zoo, Nina Ćorić, sve na pozornici na
Mažurancu.

Brojne radionice, predstave, revije

Festival je inspiriran tradicijskom umjetnošću i donosi brojne radionice, predstave, revije i manje izvedbe. Na sceni Mažuranca nastupit će i Orkestar Ansambla LADO uz reviju narodnog ruha, dok će Etnografski muzej za publiku organizirati radionicu „Tkanje na okviru“ i stručno vodstvo kroz izložbu „Intimni prostori svakodnevice“.

Za vrijeme trajanja festivala posjetitelji će uživati u posjetu Riznici narodnih nošnji Ansambla LADO, plesnim radionicama za djecu i odrasle, radionici rukotvorina i prezentaciji tradicijskih glazbala. U parku je tijekom dana organiziran poseban kreativni kutak namijenjen djeci, pod nazivom Mali LADO, a sve festivalske sadržaje poduprijet će bogata ponuda projekta Caffe de Matoš, koji se događa zajedno s Ladom na Mažurancu.

Bogat festivalski program i raspored objavljeni su na službenim festivalskim stranicama Ansambla LADO. Festival LADO na Mažurancu u potpunosti je nekomercijalnog karaktera te su svi sadržaji besplatni.

Za sudjelovanje u pojedinim sadržajima, radi ograničenosti kapaciteta, potrebna je prethodna prijava putem e- maila na lado@lado.hr ili na broj telefona 01/4828-472.

Deset dana zabave na Velesajmu: Uz nastupe mladih glazbenika, evo što se još nudi za posjetitelje

Objava Četvrto izdanje festivala ‘Lado na Mažurancu’: Brojni koncerti, radionice, revije i kutak za djecu pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version