Cedevita Olimpija i Cibona u subotu, 18. ožujka 2023. godine u Ljubljani igraju susret 22. kola ABA lige

Cedevita Olimpija i Cibona u Ljubljani u subotu, 18. ožujka 2023. godine u 19 sati igraju susret 22. kola AdmiralBET ABA lige. Oba kluba su u određenim turbulencijama, no, Cibosi ipak imaju malo većih problema od Olimpije. Pa počnimo od Zmajčeka. Oni su smijenili dosadašnjeg trenera Juricu Golemca, tj. on je “sporazumno napustio kormilo”, a njega je zamijenio Miro Alilović koji je do sada bio član stručnog stožera svog prethodnika. I dodajmo, povod za ovu smjenu je bio poraz Olimpije od Zadra rezultatom 81:59.

A što se tiče Cibone, ovdje je “drama” dosta veća. Naime, tijekom tjedna uoči ovog susreta igrači Cibone su bili u štrajku i nisu trenirali. A tada se i saznalo da se igračima duguje pet i više plaća, trener Josip Sesar od početka sezone nije primio niti jednu plaću, a tu je i problem sa Ciboninom radnom zajednicom koja također nije plaćena… No, pregovori su uspjeli. Dan prije susreta odradio se prvi ovotjedni puni trening pa iako se novac još nije uplatio, Uprava kluba si je “kupila” još mjesec dana tijekom kojih će svi ovi problemi biti riješeni…

“Igrači su u petak, 17. ožujka, odradili trening i to jako dobro. A uoči polaska na put ćemo imati i video analizu na kojoj ćemo ukazati na neke taktičke detalje koje možemo iskoristiti. Svi su igrači zdravi i spremni izuzev Aranitovića koji vuče ozljedu još od dvoboja s Crvenom Zvezdom, ali se nadam da će i on participirati”, rekao je trener Cibone Josip Sesar.

Cibona će u ovom susretu gledati sebe i kako utakmicu odigrati što bolje

“Što se tiče utakmice Cedevita Olimpija – Cibona, ljubljančanima je momčad jako dobro posložena. Kako za Eurokup pa tako i za gornji dom ABA lige. Međutim, imali su određenih problema što se tiče ozljeda glavnih igrača, a došlo je i do promjene trenera. Morat ćemo biti oprezni i vidjeti koliko će se to kod njih odraziti, no mi svakako moramo odigrati utakmicu u visokom intenzitetu. Mi se ne smijemo povući, nego nastojati odgovoriti na pravi način i susret uvesti u ritam koji nama odgovara”, dodao je Sesar.

Cedevita Olimpija je odlična momčad, to nije upitno, a dočekuje nas nakon što su smijenili trenera. Kako to već obično biva, sada će se njihovi igrači sigurno htjeti dokazati protiv nas i nametnuti novom kormilaru. No, mi ćemo isključivo gledati sebe i kako odigrati što bolje, čekajući svoju priliku. Protiv objektivno jačih protivnika smo i dosad pokazivali da se možemo nositi s njima, vjerujem da će opet biti tako”, rekao je kapetan Cibone Krešimir Radovčić.

Košarka uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Cedevita Olimpija – Cibona?

Utakmica 22. kola košarkaške AdmiralBet ABA lige između klubova Cedevita Olimpija i Cibona igra se u Draženovom domu u Zagrebu. Utakmicu možete uživo gledati u subotu, 18. ožujka 2022. godine od 19 sati. Prijenos utakmice bit će na TV kanalu Arena Sport 1. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija.

Više o Ciboni doznajte na mrežnoj adresi cibona.com. Novosti iz ljubljanske KK Cedevite Olimpije doznajte na njihovoj službenoj mrežnoj stranici na adresi cedevita.olimpija.com. Prijenos utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version