Cedevita Junior – Cibona 93:96

Cedevita Junior i Cibona odigrali su u nedjelju, 26. ožujka 2023. godine susret drugog kola ovosezonske Lige za prvaka. A Cibosi su na gostovanju u Trnskom pobijedili gradskog suparnika rezultatom 96:93 i to nakon produžetka. Dodajmo da su ovo važni Cibonini bodovi u nastavku Lige za prvaka hrvatskog prvenstva, a tako Vukovi ostaju na diobi prvog mjesta sa Splitom.

Što se tiče ove utakmice, Cibona je u dvorani Boško Božić Pepsi krenula nesigurno. Domaćin je to prilično poletno iskoristio i to s Kučićem i Simonom koji su dominirali na vanjskim pozicijama. Cedevita Junior se brzo odvojila i Kučićevim tricama koje je pogađao iz kuta igrališta, točnije, njih dvije zaredom za vodstvo od 22:9. Povrh svega Borna Kapusta je već u sedmoj minuti uspio skupiti tri prekršaja.

No, momčad Josipa Sesara se nekako stabilizirala, a cijeli dojam su popravili ubačaji Mazalina i Vukovića. A tada je došla druga četvrtina i Ciboni je baš krenulo. Naime, Vukovi su bili bez trice iz 6 pokušaja u prvoj četvrtini, ali su u drugoj hrvatski prvaci ubacili čak tri zaredom – Majcunić dvije i Smajlagić jednu za vodstvo 41:35. Tu su razliku Cibosi održali do poluvremena, a ujedno su dominirali u skoku te imali čak 15 asistencija i samo 4 izgubljene lopte.

Izdvojit ćemo fenomenalno prvo poluvrijeme Mazalina koji je zabio 14 uz 8 skokova i 5 asistencija

U nastavku je Cibona i dalje igrala vrlo koncentrirano. S vanjskih pozicija razigrali su se i Smajlagić i Radovčić pa je vodstvo 10 minuta prije svršetka izgledalo izrazito uvjerljivo. Naime, tada je bilo 70:56. Međutim do izražaja su počeli dolaziti Cibonini kadrovski problemi. Bez ozlijeđenih Bundovića i Aranitovića te Bakovića koji je prije par dana našao novi angažman u Španjolskoj, rotacije su postale sve uže… No, i prekršaji su prorijedili Cibonin sastav.

Također izvrsno je u narančastom dresu zaigrao nekadašnji reprezentativac Kruno Simon i Cedevita je prišla sasvim blizu. Jedan za drugim zbog petog prekršaja ispadaju kapetan Radovčić i najkorisniji igrač susreta Mazalin. A Simon je to sjajno iskoristio i tricom dvije minute prije kraja izjednačio na 81:81. A nakon toga na terenu smo gledali samo slobodna bacanja. Za Cibonu su uspješni bili Kapusta i Smajlagić, ali je nevjerojatno hladnokrvni Mustapić samo sekundu prije kraja pogodio obje lopte za produžetak.

Utakmica Cedevita Junior – Cibona otišla je u produžetak

Uslijedio je vrhunac uzbuđenja. Na početku produžetka dogodila se serija vanjskog šuta i trica Smajlagića, ali je obje njegove tricama poništio Kučić. U tim trenucima i Kapusta ispada iz igre zbog petog prekršaja i Cibona ostaje sa samo 6 raspoloživih igrača. A Sesar tada u igru ubacuje i mladog, 17. godišnjeg Frančeševića. Domaćin je poveo s 93:91, Ljubičić pogodio samo bacanje za minus 1, a utakmicu opet s linije slobodnih bacanja okreću Smajlagić i Frančešević za ogromno slavlje igrača hrvatskog prvaka. I divna je spoznaja da je Luka Frančešević, najmlađi igrač na terenu, samo 10 sekundi prije kraja ubacio obje lopte za pobjedu 96:93!

Silan je bio broj interesantnih statističkih pokazatelja, no izdvojit ćemo najvažnije. Tu su 25 koševa i 8 skokova Svena Smajlagića. Lovro Mazalin je dodao 19 koševa uz 11 uhvaćenih lopti i 6 asistencija. Majcunić je zabio 12, a Kapusta i Vuković 10 koševa. Kod poražene Cedevite Junior istaknut ćemo 24 poena Simona i 20 Kučića.

Nakon utakmice Cedevita Junior – Cibona Vukovi ostaju na diobi prvog mjesta sa Splitom u HT Premijer ligi s omjerom 20/4. A već idući dan, u ponedjeljak, 27. ožujka 2023. godine u 18 sati, Cibosi u Domu Dražena Petrovića dočekuju beogradski FMP u okviru 23. kola AdmiralBet ABA lige.

Što o ovom uzbudljivom susretu misle treneri?

“Nevjerojatno zahtjevna utakmica. Krenuli smo mlako, ali smo brzo uspostavili kontrolu. Teško je igrati bez igrača poput Bundovića i Aranitovića, a i Baković je već, nažalost, naša prošlost. Uz to, brojni prekršaji donijeli su nove probleme. Vuković je morao imati veliku minutažu za što još nije spreman, ali je podmetnuo leđa. Izgubili smo u nastavku defanzivni skok, Cedevita je mijenjala obranu i stigli su našu veliku razliku”, rekao je Josip Sesar, trener Cibone.

“No, sjajno smo defanzivno reagirali u produžetku. Ljubičić je odlično iskakao u pick igri. Zadovoljan sam jer se objektivno takve utakmice često gube kada izgubite tako veliku prednost. Momci su poštivali jedan drugoga, a čestitam i najmlađem Frančeševiću koji je hladno ubacio slobodna bacanja u presudnom trenutku. Žao mi je što već sutra igramo protiv jakog FMP-a. Prorijeđeni smo, a nakon ove utakmice i mentalno prazni. No, dat ćemo sve od sebe”, rekao je Sesar.

“Ovih zadnjih deset minuta je bilo onako kako je i trebalo biti od samoga početka. Imali smo dosta problema s prekršajima, ali smo se borili do posljednjih trenutaka. Bile su i atipične petorke na parketu jer su nam ispali visoki igrači. Dosta smo se potrošili, međutim, imali smo šut za pobjedu. Moglo se u završnici prelomiti i u našu korist. Ali, čestitam Ciboni“, rekao je Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior. Više o Cedeviti Junior doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: KK Cedevita Junior – KK Cibona :: snimka utakmice 2. kola Lige za prvaka

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version