Besplatni treninzi aikida i radionice japanskih vještina

Aikido društvo Zagreb od 13. ožujka časti sve zainteresirane građane povodom 10. obljetnice obnove napuštene zgrade u kompleksu Paromlin, koju su 2013. godine potpuno renovirali i pretvorili u Kuću aikida – danas centar aikida i japanskih vještina.

Građane očekuje:

  • 10 besplatnih aikido treninga
  • besplatne radionice japanskih vještina: origami, bonsai, kyudo (japansko streličarstvo), japanski jezik i kaligrafija, go (japanska igra na ploči)
  • radionica disanja i meditacije
  • večer japanskog filma
  • poklon knjiga Kenjira Yoshigasakija „Sav taj aikido“

Aikido treninzi održavat će se ponedjeljkom i srijedom 20:30 – 21:40, a prvi besplatni trening je u ponedjeljak, 13. ožujka. Svi prijavljeni na 10 besplatnih aikido treninga mogu besplatno sudjelovati i na navedenim radionicama, koje će se održati po dogovoru.

„Kuća aikida postoji od 2013. godine, kada smo od Grada Zagreba u najam dobili napuštenu i ruševnu zgradu u kompleksu Paromlin, te je uz velikodušnu pomoć i donacije naših članova i kolega preuredili u današnji centar aikida i japanskih vještina. Dugo smo sanjali oazu mira u ovom užurbanom gradu, gdje se ljudi mogu doći odmoriti od stresa i nervoze, naučiti nešto novo i okružiti se dobrom energijom. Stoga pozivamo sve građane da nam se pridruže u proslavi, odmore se od svoje svakodnevice i urone u jedan drugačiji svijet.“, riječi su Dobroslava Jakovljevića, suosnivača Aikido društva Zagreb, dugogodišnjeg instruktora aikida i predavača na Akademiji dramske umjetnosti.

Sudjelovanje na besplatnim treninzima i radionicama moguće je uz prijavu putem e-mail adrese [email protected] ili telefonom: 091 5123 149 (Dobroslav).

Aikido društvo Zagreb osnovano je 1992. godine s namjerom promicanja aikido vještine koja potiče otkrivanje i razvoj potencijala uma i tijela, te stvaranje skladnih međuljudskih odnosa nenasilnim odgovorima na konfliktne situacije u svakodnevnom životu.

Radionice japanskih vještina održat će voditelji udruga koje se od 2019. godine okupljaju u Kući aikida pod nazivom „Inicijativa Kuće Japana“.

Više o Aikido društvu Zagreb potražite na web stranici: www.aikidozg.com.

Facebook Aikido društvo Zagreb / Instagram @aikidozagreb / Youtube Aikido društvo Zagreb

 

Pročitajte više na Zagrebonline.hr

Exit mobile version