BAKAR ZLATNOG SJAJA! Opljačkali i teretni vagon, u jednoj krađi odnijeli više od tone

Nedavno završena policijska istraga obuhvatila je čak sedmero osoba (starosti 30,29,28,27,26,26 i 23 godine) zbog sumnje kako su počinili više kaznenih djela teške krađe.

Kako javlja Policijska uprava sisačko-moslavačka, u svim su im pothvatima mete bile “sekundarne sirovine”, odnosno bakar.

Sve je počelo kada je 1. veljače policija zaustavila vozilo sisačkih registracija na području Gline, u mjestu Prekop oko 20 sati.

Dotičnim je vozilom (bez vozačke dozvole), upravljao osumnjičeni 29-godišnjak, a s njime su bili i još dva osumnjičenika, jedan od dvojice osumnjičenih 26-godišnjaka te 28-godišnjak.

Policajci su pregledali vozilo i uočili kolutove bakrenih vodiča u prtljažniku. Uslijedila je istraga koja je ih povezala s provalom u skladište jedne tvrtke u Glini i Ulici Svetog Križa te krađe tamošnjeg bakrenog materijala.

Zbog toga je policija dignula kaznenu prijavu protiv trojke u autu.

Više krađa na istim lokacijama

Međutim, ovdje problemima nije bilo kraja.

Istragom je policija utvrdila kako su 26-godišnjak, 28-godišnjak te ovoga puta i nova, osoba, osumnjičeni 30-godišnjak napravili još jednu provalu.

Ovoga puta, u noći s 25. na 26. veljaču prošle godine, meta je bio teretni vagon koji se koristi kao skladište u ulici Vatroslava Lisinskog u Sisku.

U toj su provali, tereti policija osumnjičene, ukrali 1249 kilograma bakra.

Osim toga, policija je u istrazi došla do saznanja kako su četvorica osumnjičenih (29,26,28,26 ), ukrali 7 bakrenih šinja provalivši u krug jedne tvrtke u ulici Braće Kavurić u Sisku.

Nakon toga su početkom srpnja prošle godine, 29-godišnjak i 28-godišnjaka ponovili zločin i tada istoj tvrtci ukrali dodatnih 12 bakrenih šinja.

 Uz to su 29-godišnjak, 27-godišnjak i 23-godišnjak u noći s 2. na 3. rujan prošle godine ponovno pokušali provaliti u teretni vagon u ulici Vatroslava Lisinskog ali taj put nisu uspjeli ukrasti bakar.

Kad se sve zbroji, šteta ovih krađa je procijenjena na čak 20 tisuća eura, a uz kaznene prijave, policija je najavilo i posebno izvješće za državno odvjetništvo.

The post BAKAR ZLATNOG SJAJA! Opljačkali i teretni vagon, u jednoj krađi odnijeli više od tone appeared first on Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version