Autobusni kolodvor Zagreb – rezervacija karta i ostale informacije

Autobusni kolodvor Zagreb (AKZ) nudi svojim korisnicima usluge prihvata i otpreme autobusa, putnika, prtljage i robe, prodaju voznih karata i rezervaciju mjesta u autobusima. Također, ovdje možete naći bankomate koji se nalaze u glavnoj zgradi gdje su blagajne, internet cafe, kafiće, objekte brze prehrane, restorane, pekarnice, kioske i male trgovine koje se većinom otvorene 24 sata na dan. Autobusni kolodvor se nalazi na adresi avenija Marina Držića, gdje je i tramvajsko stajalište.

Dodajmo da na tom stajalištu staju tramvajske linije 2, 5, 6, 7 i 8. Korisno je znati da linije 2 i 6 voze na Glavni željeznički kolodvor te glavni zagrebački trg – Trg bana Jelačića. U drugom smjeru linije 6, 7 i 8 voze u Novi Zagreb, dok će Vas linija 7 odvesti na Zagrebački velesajam, Muzej suvremene umjetnosti te trgovačke centre Avenue Mall i Arena Zagreb. Također, TAXI stajalište se nalazi odmah uz izlazni autobusni peron, a više o TAXI prijevozu u Zagrebu doznajte ovdje. Napominjemo da se u blizini Autobusnog kolodvora nalazi se više hotela i hostela.

Autobusni kolodvor Zagreb – osnovne informacije

  • WEB STRANICA: akz.hr
  • ADRESA: Avenija Marina Držića 4, 10000 Zagreb
  • LOKACIJA NA KARTI: Google Maps

Kontakt brojevi telefona ili adrese e-pošte:

  • INFORMACIJE I REZERVACIJE KARATA: 072 500 400
    – cijena poziva prema tarifi telekomunikacijskog operatera
  • INFORMACIJE I REZERVACIJE ZA POZIVE IZVAN HRVATSKE: +385 1 647 11 00
  • INFORMACIJE I POMOĆ PRI KUPNJI KARATA PUTEM INTERNETA: +385 1 6008 610
    – e-mail: podrska@akz.hr
  • PROMETNA SLUŽBA: +385 1 6008 648
    – radnim danom od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati
    – e-mail: glavni.prometnik@akz.hr
  • GARDEROBA: +385 1 6008 649
  • REKLAMACIJE: reklamacije@akz.hr

Brza autobusna linija Autobusni kolodor – Zračna luka Zagreb

Ukoliko trebate brzo doći od Autobusnog kolodvora do Zračne luke Franjo Tuđman i obrnuto, osim vlastitog, javnog ili TAXI prijevoza, na raspolaganju Vam je brza autobusna linija koju organizira tvrtka Pleso prijevoz. Trajanje te vožnje je između 35 i 40 minuta, a cijena karte je u jednom smjeru iznosi 5,97 eura ili 44,98 kune. Točan vozni red možete doznati na mrežnim stranicama Pleso prijevoza. A kako izgleda cijeli put između Autobusnog kolodvora i Zračne luke možete pogledati u videu.

  • Stajališta: Autobusni kolodvor – Strojarska – Vukovarska – Hrvatske Bratske zajednice (KD Lisinski) – Avenija Većeslava Holjevca – Avenija Dubrovnik (Sopot 1 – nasuprot Muzeja suvremene umjetnosti) – Savezne Republike Njemačke (kod Porezne uprava) – Savezne Republike Njemačke (starački dom sv. Ana) – SR Njemačke (Sloboština – Dugave) – SRNj (hotel Aristos) – SRNj (Američka ambasada) – Rudolfa Fizira – Stari terminal Zračne luke – Škola Rudolfa Perešina – MZLZ Franjo Tuđman

Napomena: Nakon 22.30 sata autobusi polaze po slijetanju zrakoplova redovnih linija! Više informacija o zračnom prometu možete doznati na mrežnim stranicama zagrebačkog Aerodroma. Važno je i napomenuti da se na perone AKZ-a tijekom večernjih i noćnih sati, tj. od 20 do 6 sati možete doći preko parkinga s Avenije Marina Držićeva.

O Autobusnom kolodvoru Zagreb

Autobusni kolodvor Zagreb smješten desetak minuta od središnjeg zagrebačkog trga – Trga bana Josipa Jelačića. Također, nalazi se uz najveće gradske prometnice – Držićeva, Vukovarska i Slavonska avenija, a uz njega je i veliki parking. AKZ je utemeljen 1961. godine i to na području današnjeg Langova trga, a preselio se na novu lokaciju i dobio današnji izgled 1987. godine. Tada je izgrađena nova kolodvorska zgrada s pripadajućim terminalima, a zanimljivo da je kolodvor građen od 1986. do srpnja 1987. godine, kada je svečano otvoren par dana prije početka Univerzijade.

Autobusni kolodvor Zagreb je najveći i najmoderniji kolodvor u ovom dijelu Europe, a svojim korisnicima omogućuje brz i siguran prijevoz. S 44 perona autobusi povezuju Zagreb s ostalim dijelovima Hrvatske kao i s većinom ostalih europskih sjedišta. Temeljne djelatnosti Autobusnog kolodvora Zagreb su prijevoz putnika, prihvat autobusa, prtljage i robe, prodaja voznih karata, rezervacija mjesta u autobusima, usluge informacija, garderobe te usluge parkiranja osobnih vozila. Na AKZ-u ćete naći na potpuno preuređene i suvremeno opremljene sve prostore koji služe obavljanju osnovne i popratnih djelatnosti. Također, putnicima i ostalim korisnicima na raspolaganju je veliki broj mjesta za odmor, okrepu, kupovinu i zabavu.

Kako bi se omogućio nesmetan pristup svim kategorijama korisnika njegovih usluga, zgrada Autobusnog kolodvora u potpunosti je prilagođena osobama s poteškoćama u kretanju. Također AKZ surađuje s Udrugom slijepih i slabovidnih osoba te aktivno sudjeluje u svim vidovima pomoći slijepim i slabovidnim osobama pri putovanju. Dodajmo da je Autobusni kolodvor Zagreb jedna od 14 podružnica Zagrebačkoga holdinga.

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version