Akademik koji je u Zagrebu pijan pokosio djecu na tramvajskoj stanici šokirao izjavom na sudu

Nakon više od 16 mjeseci od prometne nesreće u kojoj se pijani 57-godišnji profesor s PMF-a V.T. autom zabio u tramvajsku stanicu na Držićevoj aveniji, došao je pred sud.

NA DRŽIĆEVOJ! Obnavlja se demolirana tramvajska stanica nakon stravične prometne nesreće: Neće biti u funkciji

Podsjetimo, na stanici je bilo osam osoba, od čega četvero djece.

V.T. je naveo da je razumio optužnicu, ali da se ne smatra krivim na onaj način kako ga tužitelji tereti. Pojasnio je da mu je iznimno žao što je do nesreće došlo, da mu je žao ozlijeđenih, ponajviše dječaka.

Međutim, naveo je da smatra da ozljede dječaka nisu osobito teške. Otkrio je da mjesečno zarađuje oko 2300 eura, vlasnik je jednog zagrebačkog stana, dviju garaža te pola nekretnine na moru.

Prometna nesreća na Držićevoj Aveniji (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Više ne vozi

Sam dječak je, prema opisu u optužnici, tog 11. lipnja 2022. godine odbačen na asfaltnu podlogu stajališta. Prije sudara je sjedio na klupici stanice, a kao najteže ozljede, opisane su mu one koje je zadobio na glavi.

Drama u Vukovarskoj ulici u Zagrebu: Policija traži ove muškarce, snimljeni su u akciji

Uz to, s lakšim ozljedama su u nesreći prošli dvoje i djece i još jedan muškarac, ujedno otac jedne od žrtava. Profesoru PMF-a je izmjereno 1.91 promila alkohola u krvi, a vozio je Držićevom avenijom lijevom trakom ali se nije kretao sredinom te je udario u zapadni rubnjak i prešao kotačima na stanicu.

Pretpostavka je da je vozio brzinom 60 kilometara na sat.

Prometna nesreća na Držićevoj Aveniji (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Među svjedocima koji su pred sudom govorili o nesreći je i majka najteže ozlijeđenog dječaka, koja je čekala tramvaj s dvoje svoje djece.  Navela je da je na stanicu došao par s bebom. Tada su svjedokinja i jedan njen sin se ustali s klupice, a drugi sin je ostao. Potom je čula buku i vidjela staklo koje posvuda pršti. Djeca su joj, priča, bila sva krvava.

Za iduće ročište, nabavit će se dodatna medicinska dokumentacija ozlijeđenog dječaka koji se liječio na KBC Rebro, a očekuje se i saslušanje medicinskog vještaka, Pere Bubala.

Tužiteljstvo i obrana su se složila oko sudske mjere opreza oduzimanja vozačke dozvole.

Profesor je, naime, odlučio da nakon nesreće više neće voziti, ali obrana je naglasila da je ovo bio jedan incident, a da njihov klijent ni prije ni poslije nije bio osuđivan.

Objava Akademik koji je u Zagrebu pijan pokosio djecu na tramvajskoj stanici šokirao izjavom na sudu pojavila se prvi puta na Zagreb.info.

Pročitajte više na Zagreb.info

Exit mobile version