ABA liga: Cedevita Olimpija – Cibona 91-85

Cedevita Olimpija i Cibona su u Ljubljani u subotu, 18. ožujka 2023. godine odigrali susret 22. kola ABA lige. A u toj utakmici bolji su bili Zmajčeki rezultatom 91-85. Dodajmo da je Olimpija ovom pobjedom zauzela 10. poziciju u ovom natjecanju, dok je Cibona praktički u slobodnom padu i nalazi se na 10 mjestu od 14 mogućih.

Što se tiče same utakmice, poraz Vukova se na početku nije predosjećaje jer je Cibona susret otvorila raznovrsno i precizno. Borna Kapusta je sjajno razigravao, Filip Bundović pogađao izvana nakon pick igre, a Lovro Mazalin donosio neku drugu dimenziju igre… Točnije, donosio je dubinu koju je osvajao leđnom tehnikom, napadajući Radovića i Mulalića. Cibosi su se brzo odvojili na 21:14, uz čak 6 asistencija Kapuste i 8 poena Bundovića. No, tada počinju problemi za Vukove.

Bundović je brzo napravio treći prekršaj nakon nepunih sedam minuta igre pa se u reketu s druge strane razigrao Alen Omić. On nije donio eksploziju poena za Zmajčeke, ali je kvalitetno distribuirao lopte s pozicije 5. I tada su Ljubljančani počeli pogađati vanjske šuteve. Ciboni je u tim trenucima nedostajao ozlijeđeni Aranitović, ali je trener Josip Sesar aktivirao Vukovića, koji je nakon dužeg vremena dobio veći broj minuta.

No, na poluvremenu je rezultat utakmice Cedevita Olimpija – Cibona bio 47-41. Serija 9-0 koju su ostvarili polovicom druge četvrtine donijela je mir ekipi koju je prvi puta s klupe vodio Miro Alilović, nakon što je odstupio Jurica Golemac. A velika šteta za Cibonu je bila ta što zbog prekršaja nije igrao Bundović koji je u 6 minuta ubacio 10 poena. Kapusta je zabio 12 uz tri trice i čak 8 asistencija. A finim dionicama pratili su ih Mazalin i Vuković.

Nastavak utakmice je bio tvrd i izjednačen i to sve do trenutka novog vodstva Cibone

Na semaforu je pisalo 60:59 za Cibonu, a to vodstvo su sjajnom akcijom donijeli Perasović i Vuković. No, tada je uslijedila ključna serija domaćina od čak 14:0. Cibona je pokušavala i zonskom obranom, ali je Cedevita Olimpija zaista imala jako razigrane domaće strijelce. Ali, ni tada nije utakmica bila gotova – od rezultata 80:66 Cibosi su ponovno pokazali žilavost. Majcunićevim koševima 35 sekundi prije kraja uspjeli su smanjiti na samo 4 koša zaostatka. Tada je bilo 87:83, ali je Cedevita Olimpija počela hladnokrvno pogađati s linije slobodnih bacanja i nije dopustila iznenađenje.

U Ciboni je najefikasniji bio Borna Kapusta s 22 koša i 14 asistencija, Mazalin je dodao 17, a Bundović 16. U ljubljanskim redovima Dragić i Adams ubacili su 19, ali je ključni čovjek bio Alen Omić s 13 poena uz 9 skokova i 6 asistencija. Nakon obveza u ABA ligi, Cibona sljedeću utakmicu igra u HT Premijer ligi u ponedjeljak, 20. ožujka 2023. godine i to protiv Šibenke.

“Svjestan sam snage Olimpije i činjenice da su u teškom trenutku nakon odlaska trenera Golemca. Imao sam međutim stalno osjećaj da možemo pobijediti. Zatvaranje treće i početak četvrte četvrtine koštali su nas mogućeg iznenađenja. Gledajući statistiku nismo zaostajali. Dapače skakački smo bili bolji, imali i puno asistencija. Pokušavao sam i alternativnom obranom, zonom. Želio sam pri kraju napadati njihove centre. Došli smo sasvim blizu, ali nismo uspjeli. Čestitam Olimpiji na pobjedi, a mi se okrećemo susretu sa Šibenkom u ponedjeljak u našoj dvorani”, rekao je Josip Sesar, trener Cibone. A sve novosti iz Cibone doznajte putem njihovog Twitter profila.

VIDEO: Cedevita Olimpija – Cibona :: AdmiralBet ABA League 2022/23 – Round 22 match – 18.3.2023.

Pročitajte više na Zgportal.com

Exit mobile version